Hidvéghi Balázs: A magyar kormány élenjár az erdőtelepítésekben

A magyar kormány élenjár az erdőtelepítésekben – tudatta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Forrás: MTI2019. 09. 16. 22:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő Strasbourgban, az uniós erdők helyzetéről tartott plenáris vitán kijelentette: „Rohanó világunkban nagy kincs az az alázat és gondolkodásmód, amivel az erdészek bírnak. Miközben ők gondozzák a faji sokféleség fenntartásának egyik zálogát jelentő erdőinket, a világ többségével ellentétben nem 1-2, hanem 20-30 év távlatában gondolkoznak”.

Hozzászólásában Hidvéghi Balázs rámutatott: Magyarország területének több mint egyötöde erdő, illetve az erdősítési program keretében idén tavasszal további 22 millió facsemetét ültettek el az erdészek.

„Erdőink nemcsak otthont, rejtekhelyet, táplálékot biztosítanak állatok és növények millióinak, hanem aktívan hozzájárulnak a környezetükben élő emberek életminőségéhez, a gazdaság és a vidék fejlődéséhez, és nem utolsósorban az éghajlat egyensúlyban tartásához” – hangsúlyozta a képviselő.

Közölte azt is, hogy a magyar kormány úgy döntött: további 6000 hektárral növeli a hazai erdőterületek arányát. Felszólalását zárva úgy fogalmazott: jó szívvel javasolja a többi uniós ország kormányának, hogy ezt a példát kövessék, és Európa fáival is legalább annyit törődjenek, mint távoli országok erdőségeivel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.