Ingyenes lesz a nemváltoztató műtét az amerikai veterán katonáknak

Romlik a közbiztonság az olasz nagyvárosokban; nagyszabású tüntetéseket tartottak a hajóellenes szervezetek Spanyolországban. Olaszország nyájimmunitásának eléréséhez elengedhetetlen az illegális bevándorlók beoltása is; ingyenes lesz a nemváltoztató műtét az amerikai veterán katonák számára.

Forrás: Mediaworks2021. 06. 21. 18:00
null
Washington, 2021. január 20. Nemzeti gárdisták Joe Biden demokrata párti megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségének helyszíne, a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium közelében 2021. január 20-án délelõtt. Az elnöki beiktatást a nemzeti gárda 25 ezer felfegyverzett katonája biztosítja. A 78 éves Biden az Egyesült Államok 46. elnöke lesz. MTI/EPA/Christian Monterrosa Fotó: Christian Monterrosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romlik a közbiztonság az olasz nagyvárosokban

Milánó után Róma pályaudvara is veszélyes területté vált. Egy ghánai származású illegális bevándorló hatalmas méretű konyhakéssel fenyegette a Termini pályaudvar utasait. A rendfenntartó erők hosszas beavatkozásával sem sikerült jó belátásra bírni az agresszív embert. A rendőrségnek végül fegyverekkel, a támadó megsebesítésével sikerült a közrendet helyreállítani. A büntetett előéletű ghánai származású rendbontó korábban több alkalommal vandál módon rongálta meg katolikus templomok bútorzatát és szobrait, valamint kegytárgyakat lopott el. A közelmúltban sörös üvegekkel dobálta meg az iszlám központot, megsebesítve az imámot.

Forrás: il Giornale.it

Nagyszabású tüntetéseket tartottak a hajóellenes szervezetek Spanyolországban

Alig néhány nappal azután, hogy 15 hónap leállás után visszatért az első turistákat szállító tengerjáró hajó a Baleár-szigetekre, különböző szervezetek tiltakozásokat szerveztek a hajózási társaságok ellen a legnagyobb spanyolországi kikötővárosokban. Palma de Mallorcán, Valenciában, Barcelonában és Vigóban is tömegek gyűltek össze, hogy követeljék a kormánytól a tengerjáró hajókkal szembeni további korlátozások bevezetését. A szervezetek úgy vélik, hogy a tengerjárók veszélyesek a tengeri élővilágra, az egészségre, zajosak és káros gázokat bocsátanak ki, mellyel jelentősen hozzájárulnak a klímaváltozáshoz. A koronavírus-járvány miatt több mint egy éve nem kötött ki egyetlen, utasokat szállító hajó sem a spanyol városokban. Az első járat a Kanári-szigetekről indult, kitérőt tett Málagára, majd megérkezett a Baleár-szigetekre. Ez még csak egy országon belüli járat volt, június 26-án azonban megérkezik az első nemzetközi turistákat szállító hajó Barcelonába.

Forrás: EL MUNDO

Olaszország nyájimmunitásának eléréséhez elengedhetetlen az illegális bevándorlók beoltása is

Az országos oltási kampány kisebb nagyobb átszervezésekkel halad. Jelenleg 46 millió olasz juthatott hozzá az oltóanyaghoz, az országban tartózkodó 650 ezer „láthatatlan” vakcinához juttatása azonban továbbra is megoldatlan maradt. A tartózkodási engedély, egészség biztosítás és dokumentáció hiányában az illegálisan Olaszországban élő bevándorlók oltási regisztrációja egyelőre megoldatlan. Az országban élő illegális személyek egy „Olaszországban átmeneti időre tartózkodó külföldiek” elnevezésű kártya felmutatásával járulhatnak orvosi ellátáshoz, ez azonban nem elegendő a vakcina regisztrációhoz és felvételhez. A delta variáns terjedése aggodalommal tölti el az egészségügyi hatóságokat. Az egészségügyi minisztérium szombati körlevelében felszólította a tartományok járványügyi felelőseit, hogy a területükön illegálisan tartózkodó személyeknek is mielőbb biztosítsák a Johnson & Johnson oltóanyagot.

Forrás: affaritaliani.it

Ingyenes lesz a nemváltoztató műtét az amerikai veterán katonáknak

Az Amerikai Egyesült Államok veteránügyi minisztere, Denis McDonough bejelentette, hogy a kormánya lépéseket tett annak érdekében, hogy a transznemű amerikai veterán katonáknak biztosítsa az ingyenes nemváltoztató műtéteket. A hírt maga a miniszter közölte a hétvégi orlandói Pride felvonuláson. A veteránügyi minisztérium, Barck Obama kezdeményezésére már 2013 óta fedezi a transznemű veteránoknak a hormonterápiát és a pszichológiai konzultációt, de a hatályban lévő rendelet (és Donald Trump volt amerikai elnök) nem engedélyezte a nemváltoztató műtétek központi finanszírozását. A veteránügyi minisztérium új vezetője szerint nagyjából négyezer egykori katona érdeklődne az ingyenes nemváltoztató műtétek iránt, de a hivatal még nem becsülte meg a beavatkozások lehetséges összköltségét. McDonough hétvégi bejelentése annak a hivatalos eljárásnak a kezdete, amelynek során a törvényalkotók kötelesek lesznek meghallgatni az amerikaiak véleményét is a kérdésben. A teljes folyamat akár két évig is eltarthat.

Forrás: New York Post

Borítókép: nemzeti gárdisták Joe Biden beiktatási ünnepségének helyszíne, a törvényhozás washingtoni épülete, a Capitolium közelében 2021. január 20-án (MTI/EPA/Christian Monterrosa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.