Ismét rekordot döntött a halálos áldozatok száma Ukrajnában

Továbbra is súlyos a koronavírus-járvány Ukrajnában, szerdára ismét új csúcsot döntött az egy nap alatt elhunyt betegek száma, az eddig azonosítottaké pedig megint csaknem háromezerrel nőtt – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített a szokásos napi tájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 09. 16. 20:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 2958-cal 162 660-ra nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké rekordszámú, 76 újabb halálos áldozattal 3340-re, miközben eddig 72 324-en gyógyultak meg, közülük előző nap 1514-en, ami szintén napi rekord. Jelenleg viszont már 86 996 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1368-cal nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3144-et múlt csütörtökön jegyezték fel, a mostanit megelőzően pedig az egy nap alatt elhunyt legtöbb beteget, 72-t múlt pénteken.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 380-at a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében, a második legtöbbet, 356-ot pedig az ország legfertőzöttebb régiójában, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel előző nap. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma már meghaladta a 18 ezret, az elhunytaké újabb nyolccal 291-re nőtt. A betegségben eddig a legtöbben, 487-en az ország második legfertőzöttebb régiójában, a nyugati országrészben lévő Lviv megyében haltak meg.

Kárpátalján jelenleg az igazolt fertőzöttek száma 8829, az elhunytak száma eggyel 287-re nőtt, miközben eddig 3831-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatón közölte, hogy újabb 149 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, körükben a járvány kitörése óta már 13 249-en fertőződtek meg. A gyermekek közül előző nap 231-nél mutatták ki a vírust, eddig több mint 10 500 gyermek kapta el. Az elmúlt egy napban megint sok, 504 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani.

A tárcavezető elmondta, hogy jelenleg mintegy 12 700-an vannak koronavírus-fertőzés gyanújával kórházban, közülük eddig 8200-nál igazolták a fertőzöttséget. Szavai szerint az országban több mint háromszáz kórházban jelenleg 28 576 ágy áll rendelkezésre a koronavírusos betegek fogadására. Ismét figyelmeztetett ugyanakkor arra, hogy folyamatosan nő a kórházi ápolásra szorulók száma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.