Késsel támadt a rendőrökre a grazi migráns

Lövésekkel tették ártalmatlanná a családi vita miatt őrjöngő boszniai férfit.

Magyar Nemzet
2021. 07. 27. 15:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfajult családi nézeteltérés nyomán a saját felesége hívta a rendőröket Grazban arra a boszniai származású férfira, aki keddre virradóra a kiérkező rendfenntartókra is két konyhakéssel támadt társasházuk lépcsőházában, ám lövésekkel ártalmatlanná tették. Az APA osztrák hírügynökség azt írta, egy 44 éves férfiról van szó, de a háttérről részletesebben beszámoló Exxpress.at híroldal úgy tudja, Bedrudin F. a boszniaiak által látogatott mecset hitközségének tagja a stájer fővárosban. A rendőrök által leadott lövésekkel életveszélyes sérüléseket szenvedett, de kórházba szállították, és kedd délután az állapota stabil volt. Felesége egy szobába zárkózott be előle, és sértetlen maradt. A családon belüli erőszakot a stájer, a rendőri intézkedését pedig – mint az osztrák összeférhetetlenségi szabályok megkövetelik – a felső-ausztriai hatóságok vizsgálják, jegyzi meg az APA.

Gázoló-késelő ámokfutó

Ausztriában több mint 150 ezer boszniai származású él, ezzel a népesség csaknem két százalékát teszik ki. Az 1990-es évek délszláv háborúi idején az alpesi ország mintegy kilencvenezer menekültet fogadott be Bosznia-Hercegovinából, főként muszlimokat. Egyik legnagyobb közösségük Grazban él, de a beilleszkedési zavarokra utal, hogy ugyancsak családon belüli erőszaktevő volt az a 26 éves boszniai fiatalember, aki 2015-ben a grazi ámokfutóként híresült el. Alen Rizvanović autójával nagy sebességgel hajtott akkor a járókelők közé a belvárosban, három ember életét oltva ki, sokakat pedig megsebesítve, köztük gyerekeket is. Az autóból kiszállva egy idős házaspárt késsel is megsebesített. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte. Vallási vagy politikai indítékot nem állapítottak meg, de felesége többek között azt vallotta: férje – akitől 2016-ban elvált – burka viselésére kényszerítette, és rendszeres mecsetlátogató volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.