Kezd lendületbe jönni a kínai könnyűipari termelés

Az első fél év végére már megindult a kínai könnyűiparban a fellendülés a pekingi ipari minisztérium és a vámhivatal nyilvántartásai alapján.

Forrás: MTI2020. 08. 29. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évi 20 millió jüan (2,9 millió dollár) feletti forgalmat bonyolító könnyűipari vállalatok 8,54 ezer milliárd jüan bevételre tettek szert az év első felében, 7 százalékkal kevesebbre, mint az előző évben az ipari és informatikai minisztérium adatai alapján.

A fellendülés azonban júniusban már megindult, mivel az első hat hónap forgalmának az éves lemaradása 1,4 százalékponttal kisebb az első öt hónap forgalmának az éves lemaradásánál.

A könnyűipari vállalatok 531,49 milliárd jüan nyereséget értek el az első hat hónapban, 4,2 százalékkal kisebbet a 2019 első fél évinél. A nyereség első hat havi éves lemaradása 2,5 százalékponttal szűkült az első öt hónapban elért nyereség éves lemaradásához képest.

A nyolc fő könnyűipari termékkategória exportja az év első felében 10,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az első öt hónapban még 13,9 százalékkal volt kisebb az export az előző évinél a vámhivatali nyilvántartás alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.