Kommunista módszerek jöhetnek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban egyre hangosabban követelik meghatározó szereplők a jobboldaliak elleni fellépést. Többek között átnevelést, gulágot és titkos rendőrség létrehozását követelik – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 28. 8:40
null
Forrás: Képernyőkép Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban továbbra is komoly támadásoknak vannak kitéve a konzervatívok. A támadásokból pedig a baloldali média is kiveszi a részét. A kiemelt célpontjuk még mindig Donald Trump. Hétfőn eljuttatták az amerikai szövetségi képviselőház illetékesei az előző elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás (impeachment) dokumentumait a szenátusnak, amely dönteni hivatott az elnök felelősségre vonásáról. Amerika történetében még sosem fordult elő, hogy egy hivatali idejét letöltő elnököt impeachment-eljárás alá helyezzenek.

Az ABC News televíziócsatornán Matthew Dowd politikai elemző odáig merészkedett, hogy Joe Biden elnökségének első pár napját a II. világháború utáni Németországhoz hasonlította.

– Más országok már átestek ezen, Németország, Japán, Dél-Afrika, és mielőtt eljutnánk a megbékélésig és a gyógyulásig, át kell esni az igazságon és az elszámoltathatóságon

– fogalmazott.

Szerinte meg kell beszélni, hogy mit tett Trump, mi a felelőssége, és mi lehet a büntetése.

A CNN-en viszont már a „deprogramming” szót használták a jobboldaliak kapcsán, ami lényegében átnevelést jelent – írja a V4NA hírügynökség.

Chris Cuomo és Don Lemon, a csatorna műsorvezetői arról értekeztek, hogy a jobboldaliak nem szeretik, ha azt mondják, hogy „deprogramálni kell embereket”. Don Lemon hozzátette, hogy a QAnon- és az összeesküvéselmélet-hívőkről beszél. Szerintük a konzervatív média, valamint a képviselőházban és a szenátusban ülők hatalmazták fel az olyan szerintük szélsőséges csoportokat, mint a Proud Boys.

Az amerikai baloldalon a jobboldaliak átnevelése vissza-visszatérő gondolat. Tavaly a Project Veritas nevű oknyomozó portál rejtett kamerás felvételek segítségével lebuktatta Kyle Jureket, aki Barnie Sanders egyik kampányszervezője volt.

Jurek arról értekezett, hogy az Egyesült Államokban is gulágokra lesz szükség, hogy a Donald Trump támogatóit átneveljék, és kifejtette azt a nézetét is, hogy

Sztálin munkatáborai „sokkal jobbak voltak annál, amit a CIA elmondott az amerikaiaknak”.

„Az emberek fizetésért dolgoztak a gulágokban, ahol a házastársi látogatásokat is engedélyezték. A gulágokat valójában átnevelő táboroknak szánták” – fejtegette Jurek.

A történészek szerint egyébként 1924 és 1953 között 1,5–1,7 millió ember halt meg a gulágokban.

A baloldaliak azonban nemcsak a gulágok intézményét hasznosítanák újra a kommunistáktól, hanem már a besúgás is megkezdődött.

A 18 éves Helena Duke három családtagját is megnevezte, miután felismerte őket egy fotón, amely a Capitolium ostrománál készült. A lány ezt azért tette, mert az édesanyja korábban nem engedte, hogy részt vegyen egy Black Lives Matter tüntetésen.

Helena Duke liberális leszbikusnak nevezte magát.

Don Winslow amerikai író Joe Biden beiktatását megelőzően egy olyan videót osztott meg, amelyben lényegében arra kérik az embereket, hogy kémkedjenek ismerőseik után.

A felvételen az állítják, hogy Donald Trump egy „új hadsereget” hoz létre. Ezt az új hadsereget radikális szélsőséges konzervatívoknak, más néven belföldi terroristáknak nevezik.

A videó ezt követően figyelmeztet arra, hogy ezek a „terroristák” normális munkát végeznek, és hogy közülük sokan azzal a szándékkal vettek részt a Capitolium ostromában, hogy „megöljék Nancy Pelosit és felakasszák Mike Pence alelnököt”.

A videóban az is elhangzik, hogy az elnöki vita során állítólag Trump nem ítélte el a fehér felsőbbrendűséget képviselőket. Azt azonban már nem teszik hozzá, hogy a korábbi elnök ezt már közel negyvenszer megtette.

A videó szerint a megoldás az „állampolgári nyomozók hada”, akik „figyelemmel kísérik a szélsőségeseket az interneten”, és eredményeikről jelentést tesznek a hatóságoknak.

A videóban azt mondják, a fegyvereik a számítógépek és mobiltelefonok lesznek, és emlékezetnek, hogy Oszama bin Ladent is egy CIA-alkalmazott találta meg egy számítógép segítségével.

Ahogy annak idején Kelet-Németországban működött a Stasi, a Szovjetunióban pedig a KGB, az Egyesült Államokban most az is felmerült, hogy egy titkos rendőrséget kellene létrehozni. A Daily Beast című portálon megjelent írásban értekeznek a kérdésről, és már a cikk elején leszögezik, hogy „más országokban vannak hazai kémügynökségek, amelyek otthon harcolnak a szélsőségesek ellen”.

A mainstream narratíva szerint egyébként a „szélsőséges” jelző mindenkire vonatkozhat, aki nem a balliberális véleményt képviseli.

Oliver Darcy, a CNN egyik munkatársa január elején azt követelte, hogy a kábelszolgáltatók szedjék ki a Newsmax nevű konzervatív televíziós csatornát a csomagjaikból. Alex Stamos pedig szintén a CNN-en értekezett arról, hogy a YouTube-on vannak olyan emberek, akik „nagyon radikálisak”, és megjegyezte, hogy ezeknek a nézőközönsége nagyobb, mint a CNN-é nap közben.

Arról is szólt, hogy az „OANN- és Newsmax-problémára” is megoldást kell találni.

„Ezeknek a vállalatoknak szólásszabadságuk van, de nem vagyok biztos benne, hogy szükségünk van arra, hogy a Verizon, az AT&T, a Comcast és a többiek több tízmillió háztartásba eljuttassák őket” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.