Lassult a fertőzések számának növekedése Csehországban

Forrás: MTI2020. 04. 07. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn újabb 235 koronavírusos fertőzést mutattak ki Csehországban, ezzel az összes fertőzött száma 4822-re emelkedett – olvasható az egészségügyi minisztérium honlapján kedden reggel közzétett statisztikából.

Ez a növekmény azonban alacsonyabb, mint a múlt heti napi növekedési átlag, amely 253 volt – állapította meg a tárca. A legmagasabb növekedést – 332-t – pénteken, a legalacsonyabbat – 115-öt – pedig vasárnap mutatták ki.

A Covid-19 betegségben eddig 80-an haltak meg, míg a kigyógyultak száma 127-re emelkedett. A halálesetek száma hétfőn nyolccal, a gyógyultaké pedig 31-gyel emelkedett.

Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma kedden reggel már meghaladta a 91 ezret. Az utóbbi időben a napi tesztek száma 5-6 ezerre emelkedett.

Az egészségügyi tárca hétfőn a szükségállapot teljes tartamára meghosszabbította az üzletek bezárását elrendelő márciusi döntését. A kormány hétfői ülésén tudomásul vette a tárca döntését, illetve azokat a módosításokat is, amelyek alapján újabb boltok és szolgáltatások nyithatnak ki.

A harmincnapos szükségállapot április 11-én jár le, meghosszabbításáról kedden tárgyal a cseh képviselőház. A kormány a múlt héten a szükségállapot harmincnapos meghosszabbítását kérte a testülettől, de az ellenzéki pártok azt csak április végéig akarják meghosszabbítani. Ugyanakkor követelik, hogy a kormány részletesen indokolja meg a szükségállapot bevezetését.

A képviselőházi frakciók kedd reggeli nyilatkozatai alapján éles politikai vita és kompromisszumos megoldás várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.