Magyarország konzuli képviseletet nyit Biskekben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú megbeszélést folytatott Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszterrel, a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának keretében Budapesten.

2019. 09. 19. 16:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétoldalú megbeszélést folytatott Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszterrel, a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának keretében Budapesten.

A külügyminiszterek megállapodásának értelmében Magyarország jövőre konzuli képviseletet nyit Biskekben, Kirgizisztán pedig tiszteletbeli konzult nevez ki Budapesten. A felek véglegesítették a két ország közötti beruházásvédelmi megállapodás szövegét, továbbá megkezdték a tárgyalásokat a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményről.

Kitértek arra is, hogy az idén mintegy 218 kirgiz fiatal jelentkezett magyarországi ösztöndíjra, a diákok közül pedig 63-an nyertek felvételt valamely intézményben.

Csingiz Ajdarbekov megerősítette: Kirgizisztán támogatja Magyarország tagságát az UNESCO végrehajtó tanácsában – olvasható a KKM közleményében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.