Máltán tett partra 77 migránst az Alan Kurdi mentőhajó

Hosszas Szicília melletti várakozás után végül Máltán kötött ki szerda este és tett partra 77 migránst az Alan Kurdi nevű hajó, amelyet a német Sea-Eye nem kormányzati szervezet (NGO) üzemeltet.

Forrás: MTI2020. 01. 30. 7:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illegálisan Európába jutni próbálkozókat a hajó legénysége a máltai hadsereg egyik kikötői támaszpontján tette partra. Egyik migráns sem szorult orvosi ellátásra. A 77 fős csapatot rendőrautók egy gyűjtőközpontba vitték, ahol ellenőrzik személyazonosságukat és elbírálják menekültstátusukat.

Az Alan Kurdi további 50 migránssal a fedélzetén egyelőre Máltán marad.

A hajó egyébként annak a szíriai kisfiúnak a nevét viseli, aki háromévesen, 2015-ben a Földközi-tengerbe fulladt, miközben családja megpróbált Európába jutni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.