Matteo Salvini megköszönte Orbán Viktor támogató üzenetét

Matteo Salvini, a Liga és az olasz jobboldali ellenzék vezetője a közösségi oldalán tolmácsolta köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.

Forrás: MTI2020. 07. 31. 20:22
ORBÁN Viktor; SALVINI, Matteo
Rma, 2020. februr 4. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk (b) s Matteo Salvini, a Liga vezetje tallkozjukon Rmban 2020. februr 4-n. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Benko Vivien Cher Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salvini mentelmi jogát azért vonták meg, mert eljárás indult ellene, mivel még belügyminiszterként megtiltotta egy illegális bevándorlókat szállító hajó kikötését.

Matteo Salvini a magyar kormányfő üzenetét is közölte. Orbán Viktor azt írta: „Barátom, folytasd a küzdelmet!”

Válaszában Matteo Salvini azt írta: „Nem adom fel, megvédtem Olaszországot, és ugyanezt fogom tenni, amikor visszatérünk a kormányba.”

Fotó: MTI

Közösségi oldalán a Liga vezetője hozzátette, hogy az év eleje óta majdnem 14 ezer migráns érkezett Olaszországba a tavalyi év ugyanezen időszakában érkező kevesebb mint négyezerhez képest. Júliusban majdnem hétezren értek partot; ez az elmúlt három év legmagasabb nyár közepi adata.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fejezte ki köszönetét Matteo Salvininek.

A magyar diplomácia vezetője a Facebook-oldalán közölte: a Liga vezetője nemcsak Olaszországot, hanem Európát is megvédte azzal, hogy „nem engedte, hogy az illegális bevándorlók, az embercsempészek és szövetségeseik, az úgynevezett NGO-k kinevessék az olasz és európai törvényeket, és minden létező szabályozást megsértve, önkényesen kikössenek Olaszországban, és ezáltal illegálisan bejöjjenek Európába”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.