Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 17., csütörtök, Laura, Alida napja
HÍR TV - CSÖRTECivilizálatlanság az egész BLM mozgalom.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/matteo-salvini-nem-varhatunk-az-europai-szolidaritasra-9778904/

Matteo Salvini: Nem várhatunk az európai szolidaritásra

– A többi európai országhoz hasonló védekezést sürgetünk Mario Draghi kormányfőtől – fogalmazott tegnap Matteo Salvini azt követően, hogy a múlt hétvégén újabb kétezer migráns érkezett Lampedusa szigetére. A jobboldali politikus hangsúlyozta: önálló döntésre lenne szükség, hiszen Olaszország nem várhat a többi tagállam szolidaritására és együttműködésére, ahogyan azt a vakcinával is tette.

Újra megrohamozták a bevándorlók Lampedusa szigetét. Pár óra leforgása alatta 16 hajó érkezett a hétvégén az olasz partokhoz. Az országra nehezedő migrációs nyomás egyre intenzívebb. A napilapok tegnap még ezer személy érkezéséről tájékoztattak, rövid időn belül azonban 2128-ra nőt a számuk. Az éjszakai órákban ugyanis további hatszáz, majd pedig háromszázötven bevándorló érte el a szigetet. A hétvégén egyébként összesen húsz hajó indult útnak Európa felé, egy hajótörést szenvedett, melynek során öten veszítették életüket. A Földközi-tenger migrációs útvonala tehát ismét forgalmas folyosóvá vált: a Tunéziával határos líbiai partszakaszról nemcsak afrikai, hanem ázsiai, pakisztáni és szíriai bevándorlók is érkeztek. A kétszázötven fő elhelyezésére alkalmas befogadóközpontban jelenleg legalább kétezer személy van. – Lampedusa megtelt – jelentette ki tegnap kétségbeesve Salvatore Martello, a sziget polgármestere, aki a sajtón keresztül a politika azonnali beavatkozását követelte.

Az év eleje óta 13 ezer illegális bevándorló indult útnak, hogy szerencsét és jobb sorsot keressen Olaszországban. Várható volt, hogy a kedvező időjárási viszonyok ösztönző erővel hatnak majd a lélekvesztőkön érkező tömegek számára. Az is egyértelmű, hogy a nyomás tovább fokozódik, amennyiben a kormány nem léptet életbe megszorításokat a jelenség mérséklésre, az olasz kormányban azonban nincs egyetértés a migrációs válság kezeléséről, a koalíciós partnerek közötti feszültség pedig a megoldás keresése helyett megbéníthatja a helyzet kezelését.

A jobboldali Liga és a baloldali Demokrata Párt is a rendkívüli európai presztízzsel rendelkező Mario Draghi kormányfőtől várja az új migrációs forgatókönyvet. Luciana Lamorgese belügyminiszter továbbra is a tagállamok szolidaritásában reménykedik, és az önkéntes elosztási mechanizmus életbe léptetésében látja a megoldást. Enrico Letta, a Demokrata Párt főtitkára szerint a líbiai embercsempészetet és fegyverembargót ellenőrzése alatt tartó Irini elnevezésű tengeri missziónak kellene részt vállalnia a Földközi-tengeren való életmentésben. Azt is hangsúlyozta: itt az ideje, hogy a mindeddig csak papíron létező újraelosztási rendszer a gyakorlatban is életbe lépjen.

– A többi európai országhoz hasonló védekezést sürgetünk Mario Draghi kormányfőtől – nyilatkozta a sajtó munkatársainak Matteo Salvini, a Liga elnöke. Az egykori belügyminiszter szerint önálló döntésre lenne szükség, hiszen Olaszország nem várhat a többi tagállam szolidaritására és együttműködésére, ahogyan azt a vakcinával is tette. – A helyzet tarthatatlan, a bevándorlási krízis megoldása politikai elhatározás kérdése, egyetlen ország sincs olyan mértékű nyomásnak kitéve, mint Olaszország, mégis önállóan védekezik – fogalmazott Salvini, aki belügyminiszterként korábban már bizonyította, hogy a megfelelő intézkedések bevezetésével drasztikusan csökkenthető a dél-európai országra nehezedő migrációs nyomás.

Az ellenzékben maradó, Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek párt azonnali hajóblokád felállítását követelte a kormánytól a tömeges bevándorlás megállítása érdekében. Meloni szerint itt az ideje nyíltan beszélni az Olaszországot sújtó migrációs válságról, amelynek – véleménye szerint – első számú felelőse Luciana Lamorgese belügyminiszter.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

MEGAKADÁLYOZNÁK A VISSZATÉRÉSÉT

Kocsis Máté: Gyurcsány Ferenc potenciális veszélyforrás Magyarországra
A Fidesz frakcióvezetője szerint a DK elnöke vezeti a baloldalt, ezért meg kell akadályozni, hogy visszatérjen a múlt hazánkban.

MEGVÉDENI GYERMEKEINKET

Orbán Viktor kiállt a pedofilellenes törvény mellett
A miniszterelnök szerint az elfogadott jogszabály semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik.
Czeglédy Csaba mindent tagad
Gyurcsányék költségvetési csalással vádolt ügyvédje koncepciós pert emleget

Poszt-trauma

Hirdetés: Budapest sürgősen főpolgármestert keres!
A főváros a kormány elleni gyűlölet áldozata lett. A főváros elvesztette a kapitányát. A kapitány meglékelte a hajót, majd elsőként elhagyta.

Poszt-trauma

Nem látjátok? Bajt hoz ránk a liberális őrület
Lépni kell, amíg nem késő.

Poszt-trauma

Miért kell leszerbezni egy magyar színházat?
Ne legyünk szűkkeblűek, pláne ne itt, Budapesten.

Aktuális

Pénzérmével tiszteleg Ennio Morricone emléke előtt Olaszország
A legendás filmzenék komponistája tavaly júliusban, 91 éves korában halt meg Rómában.

Fricz Tamás blogja

Felelősek vagyunk Gyurcsány Ferenc miatt
Gyurcsány azért van még mindig itt, mert hagytuk és engedtük, hogy itt maradjon.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!