Meghurcolták, mert nem engedte, hogy a diákok gender elméletről tanuljanak

A tanulókkal a diáknapon órákat akartak hallgattatni az abortuszról és a gender elméletről, de az igazgató ezt nem engedélyezte, ezért támadták.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 03. 07. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A római Giulio Cesare gimnázium igazgatója a gimnázium hallgatói csoportjával és az alternatív tanítás néhány javaslatával ment szembe, amikor elutasította a diákhéten, hogy egy szélsőbaloldali hallgatói csoport az abortuszról és a gender elméletről tartson előadást.

„Az igazgató ultrakonzervatív, homofób és szélsőjobboldali”, mondta a hallgatói csoport szóvivője.

A diákhét előestéjén Paola Senesi igazgatót felkérte a Zero Alibi nevű csoport, hogy vizsgálja meg három javaslatukat a közelgő órákkal kapcsolatban az abortuszról és a nemi identitásról. Először az volt a kérés, hogy ne csak a társadalmi-egészségügyi dimenzióra koncentrálhassanak, hanem egyéb alapvető szempontokra is.

A nemek vonatkozásában az igazgató azonban felidézte, hogy az iskolákra vonatkozó törvény tiltja a nemi ideológiák terjesztését az iskolában, a családok írásos beleegyezése nélkül. A csoport diákjai és néhány tanár ezért megtámadták az igazgatót.

Bármennyire is legitim volt az intézményvezető beavatkozása a diákhét óráiba, az igazgatót számos támadás érte, nyilvánosan meghurcolták, akik egyetértenek a szélsőbaloldal és a genderlobbi téziseivel.

A támadások után, Paola Senesit támogatásáról biztosította néhány családi egyesület, később pedig a szülők egy csoportja is az igazgatónő védelmére kelt. A szülők egyöntetűen az ideológiai és a politikai befolyásolással, illetve érzékenyítéssel szembeni elutasításukat fejezték ki.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Google Maps

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.