Mérgező anyagot küldtek a Fehér Házba Kanadából

Ricint tartalmazott egy levél, amelyet a washingtoni Fehér Házba küldtek Kanadából, szövetségi tisztségviselőknek sikerült ártalmatlanítaniuk, mielőtt bárkit megmérgezett volna – közölték meg nem nevezett tisztségviselők hírügynökségekkel és más médiumokkal.

Forrás: MTI2020. 09. 20. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai rendőrség, amely az ügyben együttműködött az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI), megerősítette, hogy a levelet az országban adták fel, de egyelőre nem tudják, azon belül hol és ki. Az FBI annyit közölt, hogy elfogtak egy gyanús levelet, de senkit nem veszélyeztet.

A ricin fehérje, amely természetes módon megtalálható a ricinus gyógy- és dísznövény magjában, és belőle már egy gombostűfej nagyságú mennyiség is halált okozhat. Ellenmérge nem ismert.

Már több hasonló merényletkísérlet történt az Egyesült Államokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.