Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 10., hétfő, Ármin, Pálma napja
HÍR TV – BAYER SHOWA műanyag identitás buboréka.
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/migransok-keseltek-temesvaron-9684497/

Migránsok késeltek Temesváron

Egyre többször okoznak utcai botrányt az Afganisztánból és Szíriából illegálisan Romániába érkezett migránsok Temesváron. Tegnap két menekültcsoport verekedése egy halálos áldozattal végződött. A bevándorlók a temesvári Északi pályaudvar közelében estek egymásnak. A News.ro beszámolója szerint két férfi szúrt sebet kapott. Mindketten megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, de egy közeli utcában összeestek.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, több migránst is kihallgattak a gyilkossággal kapcsolatban.

Temesvár polgármestere, Dominic Fritz február közepén a belügyminiszterrel tárgyalt Bukarestben a Magyarországra való átszökést megkísérlő menekültek helyzetéről. A városvezető tájékoztatása szerint a Romániában nyilvántartott migránsok kétharmada Temesváron tartózkodik, mivel onnan próbálnak átjutni a román–magyar határon.

– Mi, városként nem tudjuk megoldani ezt az országos szintű problémát

– panaszkodott akkor Fritz. A romániai szabályozások értelmében a menekült státussal rendelkezők egy évig legálisan tartózkodhatnak az országban.

A migránsok lakatlan épületeket sajátítanak ki, az állomás épületében húzzák meg magukat, vagy a szabad ég alatt töltik az éjszakákat Temesváron. A menekültek tömeges jelenléte elégedetlenséget váltott ki egyes városlakók körében, de a kialakult helyzet a határts törvénytelenül átlépő bevándorlók számára is tarthatatlan.

Dominic Fritz polgármester arra panaszkodik, hogy a városvezetés csak a Temesvárra újonnan érkező migránsok koronavírus miatti kötelező karanténba helyezéséért felel.

A helyi rendőrség csupán igazoltathatja a menekülteket, és amennyiben nincs tartózkodási engedélyük, értesíti a határőrséget. A Főtér erdélyi hírportál által idézett Fritz korábban azt is elmondta: semmi oka nincs azt feltételezni, hogy a közeljövőben csökkenni fog a Bánságba érkező migránsok száma, ezért határozottabb fellépést vár a kormánytól. Bukarest nem várhatja el Temesvártól egy országos szintű probléma megoldását – nehezményezte a Németországból évekkel ezelőtt vállalkozóként Romániába telepedett polgármester.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

BIZONYÍTÉK

Ön is megtekintheti Karácsony angoltudását, amelyet most füllentve menteget
A Drót.info egy tavalyi felvétellel bizonyítja, hogy Karácsony személyesen nem tudja megoldani a nemzetközi diplomáciai tárgyalásokat.

ÚJRAINDÍTÁS

A maszk mögül is látszik a diákok öröme, hogy visszatérhettek az iskolákba
Május 10-én reggel nyolc órakor ismét elkezdődött a jelenléti oktatás a diákoknak, melyet a legtöbben nagyon izgatottan vártak.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Gyurcsányné és a csábítás trükkje
A Fehér Házban lázasan pakolják a bőröndöket, hogy az elnök európai körútján mielőbb Magyarországnak is a körmére nézhessen.

Poszt-trauma

Micsoda egy ország ez?
Ha hallgatnánk Fekete-Győr bojkott felhívására, sehová nem mehetnénk nyaralni.

Poszt-trauma

Összehangolt támadás indult Orbán Viktor ellen
Elkezdődött…

Aktuális

Egy amerikai konyhás nappali rákospalotai otthonban
Egy közel száz éves házban található ez az eklektikus, 24 négyzetméteres amerikai konyhás nappali.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!