Lopott autóval karamboloztak illegális bevándorlók

Illegális bevándorlók haltak meg egy autóbalesetben a Görögország északi részén található Alexandrúpoli közelében.

Forrás: MTI2020. 08. 05. 12:29
Migrants wait to enter a shop in Karaagac district near Turkey's Pazarkule border crossing with Greece's Kastanies, in Edirne
A görög határnál nem szűnik a nyomás Fotó: REUTERS/Marko Djurica
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerda hajnalban történt balesetnek görög médiaértesülések szerint legalább hét halálos áldozata és öt sérültje van, mindegyikük férfi. Az ERT görög állami rádióadó jelezte: egyelőre nem tudni, hogy hányan utaztak a járműben vagy melyik országból jöttek, ahogy azt sem, van-e az áldozatok között embercsempész. A migránsok vélhetőleg kedden lépték át a török–görög határt.

A rendőrség elmondta: a balesetet egy lopott autóval okozták, amelynek kedden veszett nyoma Szalonikiben. A sofőr egy Alexandrúpoli közelében található autópályán haladt, amikor elveszítette az irányítást járműve fölött és egy épülőfélben lévő fizetőkapuba csapódott. A hatóságok az ügyben nyomozást indítottak.

Görögország északi részén kiterjedt csempészhálózatok működnek, amelyek a szigorú ellenőrzések dacára teherautók rakterében vagy kisbuszokban igyekeznek átcsempészni a migránsokat a török–görög határon.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az év eleje óta mintegy 2400 migráns érkezett ezen az útvonalon Törökországból Görögországba. Céljuk az, hogy regisztráció nélkül jussanak el Európa belsejébe. 2020-ban eddig csaknem 11 ezer migráns és menedékkérő érkezett Görögországba, többségük az égei-tengeri görög szigetekre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.