Morbid maszkos temetések

Már az utcára sem léphetünk ki nélküle.

2020. 03. 31. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 13-án korlátozó intézkedéseket vezettek be egész Szlovákiában. Két hétre bezártak – azóta ezt meghosszabbították bizonytalan időre – az iskolák, templomok, polgármesteri hivatalok, repterek, gyérült a belföldi és leállt a nemzetközi vonatközlekedés, megkezdődött az ideiglenes határellenőrzés.

Csak élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak maradtak nyitva, ahol az emberek a polcokon kívül szinte mindent felvásároltak. Káosz uralkodott mindenhol. A szájmaszk és a kesztyű viselését kötelezővé tették a boltokban, azóta további szigorítások léptek életbe, most már maszk nélkül az utcára sem mehetünk ki. Nagyon morbid volt így temetésre menni, mindenki szájmaszkban volt. Gyökeresen megváltozott az életünk minden téren.

Eszembe jutottak a régi emlékek, 1968 nyarán magyarországi nagyszüleimnél nyaraltam, és lezárták a határt, mert Csehszlovákiába bevonult a Vörös Hadsereg, nem tudtam hazajönni, aztán a száj- és körömfájáskor is így jártam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.