Negyven migráns Magyarországra jutását akadályozták meg

A szíriai, palesztin és egyiptomi határsértők teherautók rakterében rejtőztek el.

Forrás: MTI2020. 07. 03. 16:15

A szíriai, palesztin és egyiptomi határsértők teherautók rakterében rejtőztek el.

Csaknem negyven, teherautók rakterében rejtőző határsértő Magyarországra jutásának megakadályozásáról számolt be pénteken a román határrendészet.

A Szatmár megyei Peténél a magyar határ felé haladó ponyvás kisteherautó rakterében fedeztek fel csütörtökön 23 külföldi állampolgárt. A szíriai, palesztin és egyiptomi migránsok azonosítása során kiderült, hogy egy részüket néhány nappal korábban már megállították egyszer a határrendészek, amikor megpróbáltak Magyarországra szökni. Most újabb tiltott határátlépésért indult ellenük eljárás, és a teherautó Hunyad megyei sofőrjének előzetes letartóztatását is kezdeményezték embercsempészésért.

A Nagylak–Csanádpalota közúti határátkelőhelyen péntek hajnalban két román rendszámú teherautó rakterében is illegális bevándorlókat fedeztek fel közös ellenőrzésük során a román és a magyar határrendészek. Az első járműben 12 szír, a másodikban négy afgán határsértő bújt el. Ellenük tiltott határátlépésért, a Franciaországba kanapékat szállító teherautók román sofőrjei ellen embercsempészésért indult büntetőeljárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.