Nem csökken a bűnözési hullám Franciaországban és Belgiumban

Az elmúlt pár napban több súlyos verekedés is volt, egy férfi pedig „Allah Akbar” kiáltást hallatva késsel fenyegette a járókelőket.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 07. 08. 22:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csökken a bűnözési hullám, Belgiumban és Franciaországban több támadás is történt az utóbbi pár napban. A kelet-flandriai Ninove egyik parkjában például egy fiatalokból álló banda alaposan helybenhagyott egy fiút, mert nem akarta nekik odaadni a mobiltelefonját. Többen is rátámadtak egyszerre a fiúra, aki megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel, még akkor is rugdosták, mikor a földön feküdt. A jelenetet az egyik bandatag videóra vette, miközben azt kiabálta, hogy verjék agyon a fiút.

Tania De Jonge, a város polgármestere szerint elfogadhatatlan, hogy a fiatalokat megfélemlítik egyesek és emiatt nem mernek kimenni a parkba. Az ügyben vizsgálat indult.

Franciaországban sem volt hiány verekedésben, a Seine-Saint-Denis megyében lévő településen, Romainville-ben két személy egyelőre ismeretlen okból rátámadt egy 19 éves fiatalemberre, összerugdosták és ököllel, majd a bukósisakjukkal is megverték. A megvert fiatalember súlyos fejsérülést szenvedett, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Az ügyben nyomozó rendőrök a térfigyelő kamerák által rögzített felvételek segítségével próbálják beazonosítani és megtalálni a támadókat. Egy szemtanú elmondta a Le Parisien napilapnak, hogy sikoltozást hallottak, leszaladtak az utcára és akkor találtak rá a fiatalemberre, aki az út közepén feküdt összeverve. François Dechy, a település polgármestere a sajtónak elmondta, hogy ez már a sokadik támadás, mostanában egyre több a fiatalok közötti agresszió, ezért az állam segítségét kérik, hogy biztosítson nagyobb rendőri felügyeletet a térségben.

Az Auvergne régióban lévő Clermont-Ferrand nevű városban pedig egy középkorú fegyveres férfi riogatta a járókelőket, késsel a kezében a nyílt utcán „Allah Akbar” kiáltással fenyegetőzött. A férfi először egy nő torkának szegezte a kést, majd rátámadt egy nyolc éves kisgyerekre, aki a nagyszüleivel volt, de el tudtak menekülni. A késes férfit végül egy járőrnek sikerült letartóztatni, éppen az útjába kerülő autók gumiabroncsait szúrta ki a fegyverével. A férfit kórházba szállították, ahol elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá – írja au Actu17.fr hírportál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.