Nem jönne jól a megállapodás nélküli Brexit az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor „sokk érné” a gazdaságot.

Forrás: MTI2020. 09. 27. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán hozzátette, hogy a koronavírus-járvány miatt a brit gazdaság visszaesése 20 százalékos volt az első félévben, és a járvány második hulláma tovább fokozhatja ezt.

Mint mondta: az EU és az Egyesült Királyság a versenyjog feltétele, a környezetvédelmi és a munkavállalással kapcsolatos szabályok, valamint a halászat területén alapkérdésekben sem tudott megegyezni.

Az egyik nagy kérdés az, hogy a britek igazodnak-e majd a későbbiekben az uniós szabályokhoz, vagy eltérnek azoktól, egy másik pedig az, hogy Észak-Írországra milyen szabályok vonatkoznak majd – tette hozzá Gálik Zoltán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.