Nem kapja meg az összegyűlt adományt a rendőrt sértegető tüntető

Egy június elején történt tüntetést követően egy színes bőrű rendőr feljelentette az őt inzultáló fiatal nőt, aki közösségi finanszírozó oldalakon kezdett gyűjtésbe az ügyvédi költségeinek fedezésére, ám hiába jött össze több mint 3500 euró, a pénz visszakerül az adományozókhoz. A nő azonban jelezte, részéről itt még nem ért véget a történet – írja V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 06. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet június 2-án kezdődött, amikor az ismert influenszer, az egyébként szintén színes bőrű fiatal nő, Nadjélika nyilvánosan megszégyenített egy színes bőrű rendőrt, hangosan árulónak nevezve a férfit azon a tüntetésen, amit a 2016-ban rendőri intézkedést követően elhunyt Adama Traoré családja szervezett. Először csak a nő kiabált a rendőrrel, mondván, hogy szégyellje magát, majd rákezdte a mellette álló fekete férfi is, kisvártatva pedig az egész tömeg a férfi ellen fordult, hangosan skandálva, hogy a rendőr áruló, mivel fekete létére a hatalmat szolgálja.

A történtekre reagált a rendőrség is, egy közleményben kihangsúlyozták, hogy a rendőrség sorain belül nincsenek rasszok és Didier Lallement párizsi prefektus is a támogatásáról biztosította a megalázott rendőrt.

Az esetet követően a nyilvánosan sértegetett rendőr feljelentést tett, ezért Nadjélikának a bíróság előtt kell felelnie tetteiért. Mivel az ügyvédi költségek magasak, azt találta ki, hogy gyűjtést indít az interneten. Két közösségi finanszírozó oldalon is lehetett neki adakozni. Gyűltek is szépen az adományok, az influenszerrel szimpatizáló Adama Traoré Bizottság is segítette az ügyet, nagy hírverést csaptak a dolognak. Ennek is köszönhetően a Valeurs actuelles francia konzervatív hetilap értesülései szerint a Leetchi-n össze is jött több mint 3500 euró.

Nadjélika öröme azonban korainak bizonyult, ugyanis a Leetchi egyik munkatársától kapott a minap egy üzenetet, melyben az áll, hogy a társaság szabályzata alapján nem jogosult az összegyűjtött adományra, mivel megsértette az általános felhasználási feltételeket. A Leetchi szabályai szerint tilos közvetlenül vagy közvetett módon hátrányos megkülönböztetésre buzdítani, valamint gyűlöletkampányt folytatni egy személy vagy csoport ellen a származásuk, szexuális irányultságuk, etnikai csoporthoz, nemzethez vagy egy meghatározott régióhoz való tartozásuk miatt.

Nadjélika pedig pontosan ezt tette, vagyis azért sértegette a színes bőrű rendőrt, mert szerinte szégyenletes, hogy a bőrszíne ellenére a rendőrségnek dolgozik.

A Leetchi üzenetében arról is tájékoztatta Nadjélikát, hogy öt napon belül visszatéríti a csaknem 300 adományozó számára a felajánlott pénzt.

Nadjélika akcióját sokan elítélték, amire a nő reagált is az interneten, azt írta, hogy sérelmezi, hogy támadják a gyűjtés miatt, miközben szerinte épp ő az, akit zaklatás ért, mivel felfedték a kilétét.

Nadjélika a Twitteren folyamatosan panaszkodott az őt kritizálók miatt és még azt is elárulta, hogy az ügyvédjének a tiszteletdíja igencsak borsos, óránkét 350 euró.

Egy pár nappal későbbi bejegyzésben, a Leetchi határozatát követően pedig már arról ír a fiatal nő, hogy részéről az ügy még nincs lezárva, mert úgy véli, hogy a Leetchi döntése nem megalapozott, tehát feltehetően lesz még folytatása a történetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.