Nemi erőszakkal vádolják Párizs kommunista képviselőjét

Egy közösségi oldalon vádolta meg erőszakkal egy fiatalember a fővárosi képviselőt és élettársát, akik állítása szerint két évvel ezelőtt megerőszakolták – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 01. 23. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra nemi erőszakkal vádolnak egy francia politikust. Szinte egy időben a kiskorú megerőszakolásával vádolt egykori főpolgármester, Christophe Girard párizsi tanácsba történő visszatérésével robbant ki az újabb botrány, melynek gyanúsítottja ezúttal a kommunista párt egyik képviselője, Maxime Cochard.

A Twitteren Prunille felhasználónévvel szereplő fiatal férfi, Guillaume TT azt állítja, hogy a kommunista politikus, Maxime Cochard és élettársa, Victor Laby 2018 októberében megerőszakolták, kihasználva az akkor még csak 18 éves fiú naivitását és különösen kiszolgáltatott helyzetét. A fiatalember állítása szerint akkoriban komoly családi problémái voltak, és nem volt hol aludnia, a politikus pedig kihasználta a kommunista párton belüli pozícióját, és akarata ellenére szexuális kapcsolatra kényszerítette a fiút.

A Le Parisien értesülései szerint a kommunista párt a tweet megjelenését követően szinte azonnal reagált, közleményt adtak ki, melyben leírták, hogy teljes mértékben támogatják az áldozatot. A párt vezetősége megkérte Maxime Cochard-t és élettársát, hogy mondjanak le a párton belüli posztjukról, továbbá Cochard-nak a párizsi tanácsból is ki kell lépnie.

Több párt politikusai is kiálltak a nemi erőszak áldozata mellett, Danielle Simonnet városi tanácsos a Twitteren üdvözölte a kommunista párt azon döntését, hogy eltávolítják a pártból Cochard-t és élettársát.

Az Engedetlen Franciaország nevű párt (La France Insoumise) szintén támogatja Prunille-t, és egyetért az elkövetők kizárásával a kommunista pártból.

Párizs alpolgármestere, David Belliard úgy véli, hogy a szólásszabadság bátor cselekedet, amelyre nagy szükség van, véleménye szerint az erőszak a melegek körében is egyre elterjedtebb, ezért ő is támogatásáról biztosította a fiatalembert.

A vádlott, Maxime Cochard mindent tagad, a Twitteren azt írta, hogy megtette a szükséges jogi lépéseket, és feljelentést fog tenni rágalmazásért – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.