Orbán Viktor Anthony Muheria kenyai érsekkel tárgyalt

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Forrás: MTI2020. 02. 28. 16:04
ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; AZBEJ Tristan
Budapest, 2020. február 28. A keresztényüldözésrõl, az afrikai migrációs helyzetrõl és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének (b3) megbeszélésén Budapesten, a Karmelita kolostorban péntek délután, 2020. február 28-án. A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2) és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelõs államtitkára is (j). A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda Fotó: MTI Fotószerkesztőség/MTI Fotószerkesztőség/Miniszterelnöki Sajt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára is. A Nyeri Érsekség Kenya központi részén található, amely másfél megyét fed le 1,5 millió lakossal, közülük mintegy félmillió katolikus hívő.

A pénteki tárgyalás előzménye a Hungary Helps Program tényfeltáró missziójának tavaly márciusi kenyai útja volt Azbej Tristan, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Böjte Csaba ferences rendi és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetesek részvételével.

A négy napos látogatás során megismerkedtek a helyi egyházi vezetőkkel, és felmérték azon támogatási igényeiket, amelyek összhangban vannak a Hungary Helps Program céljaival – emlékeztetett a sajtófőnök.

Orbán Viktor a tárgyaláson megismételte:

Magyarország a migráció helyett a helyben maradást, a szülőföldön való boldogulást támogatja, és ehhez anyagilag is hajlandó hozzájárulni. A kormány álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni.

Magyarország Kenyában az iszlám radikalizáció valamint a szegénység és az ebből fakadó elvándorlás által fenyegetett ifjúság megsegítésével foglalkozó egyházi missziók támogatásából kívánja kivenni a részét – hangzott el a megbeszélésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.