Ötvenen fertőzöttek a hazatoloncoltak közül

Ötven olyan embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, akiket az elmúlt napokban az Egyesült Államokból hazatoloncoltak Guatemalába – közölte helyi idő szerint vasárnap Alejandro Giammattei guatemalai elnök.

Forrás: MTI2020. 04. 20. 7:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fertőzöttek zömét egy múlt hétfői járattal szállították vissza, 14-en pedig a rá következő napon érkeztek, és az elmúlt 24 órában mutatták ki náluk a fertőzést. A guatemalai bevándorlási hivatal szerint a keddi járattal 109 embert – 91 felnőttet és 18 kiskorút – szállítottak vissza.

A fertőzötteket a karanténból kórházba szállították.

Alejandro Giammattei szerint az elmúlt 24 órában 32 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a számuk 289-re nőtt, és heten haltak meg eddig.

Donald Trump amerikai elnök kormánya nyomást gyakorolt a guatemalai hatóságokra, hogy fogadják vissza a migránsokat, holott tartani lehetett attól, hogy ők behurcolják a vírust az országba az Egyesült Államokból, ahol a világ országai közül a legsúlyosabb a járványhelyzet. A migránsok körében előforduló tömeges fertőzések miatt a guatemalai hatóságok csütörtökön felfüggesztették a toloncjáratok fogadását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.