Óvatos optimizmus helyett enyhe pesszimizmus – fél éves az Európai Bizottság

– Míg fél évvel ezelőtt egy óvatos optimizmussal álltunk az újonnan megalakult bizottsághoz, most inkább azt mondhatjuk, hogy egy enyhe pesszimizmussal szemléljük munkájukat – fogalmazott Kovács István Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában azzal kapcsolatban, hogy az Alapjogokért Központ megvizsgálta az új Európai Bizottság első fél évét. Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács Attila, a központ projektvezetője és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető a műsorban továbbá az újonnan megalakult Megafon Központról is beszélgettek, melynek célja, hogy a közösségi médiában felerősítse a konzervatív emberek hangját.

Forrás: Karc FM2020. 07. 03. 15:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság első fél évét vizsgálta az Alapjogokért Központ tanulmánya.

– Míg fél évvel ezelőtt egy óvatos optimizmussal álltunk az újonnan megalakult bizottsághoz, most inkább azt mondhatjuk, hogy egy enyhe pesszimizmussal szemléljük munkájukat, mivel Ursula von der Leyen, a bizottság elnökének ígéreteiből meglehetősen kevés konkrétum valósult meg – fogalmazott Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója. Kovács Attila, az Alapjogokért Központ projektvezetője hozzátette: Ursula von der Leyen tevékenysége azt mutatta, hogy bár programja az Európai Unió geopolitikai pozíciójának megerősítését célozta, ennek ellenére csak Donald Trumppal folytatott megbeszélést a világ nagyhatalmi vezetői közül.

Mindez nem magyarázható a koronavírus-járvánnyal, mivel az Európai Unió nem volt aktív cselekvője a fertőzés elleni védekezésnek. Kirívó ugyanakkor, hogy az amerikai multinacionális vállalatok rendkívül komoly lobbitevékenységet végeznek Brüsszelben, tovább az is, hogy a „régi” tagállamok vállalatai lényegesen jobban beágyazottak az „újonnan” csatlakozókéval szemben. Az is aggodalomra adhat okot, hogy ezen találkozók rend szerint zárt ajtók mögött folynak, bár mindez ellentétben áll a transzparenciáról szóló magasztos uniós frázisokkal. Beszédes továbbá, hogy a biztosok Soros György által finanszírozott szervezetek képviselőivel is gyakorta találkoznak, különösképp azokkal, akik élen járnak Magyarország és Lengyelország folyamatos bírálatában. Bár a biztosoknak elfogulatlanul – nem a nemzeti érdeket képviselve – kellene végezniük tevékenységüket, ennek ellenére általánosságban azt láthatjuk, hogy a bizottság tagjai átlagosan találkozóik közel harmadát saját tagállamaik valamely képviselőjével töltik.

A Bolond lyukból című rovatban az Alapjogokért Központ munkatársai arról is beszélgettek, hogy Nagy-Britanniában a liberálisok a Szent Mihály-érdemrend megváltoztatását követelik, mivel a kitüntetésen látható képen az arkangyal egy fekete ördögfejen tapos, ami szerintük kirekesztő, és George Floyd halálára emlékeztetve rossz érzéseket kelthet. Kovács István szerint mindez a keresztény hagyomány elleni támadás, azért, hogy a kereszténység helyére egy új vallást, az emberi jogizmust és a politikai korrektséget állítsák.

A műsor Ellenkérelem szekciójában az újonnan elindult Megafon Központról volt szó. Kovács István az új projektről azt mondta, hogy bár a közösségi média szerves része lett az életünknek, ennek ellenére azt lehet látni, hogy ezeken a felületeken baloldali véleménymonopólium alakult ki. És itt nemcsak arról van szó, hogy ezen techcégek elhallgattatják a jobboldaliakat, hanem maga a korszellem kergeti öncenzúrába a konzervatív embereket. Ezért a Megafon célja, hogy felerősítse a konzervatív hangokat ezen platformokon. Heroikus küzdelemnek ígérkezik mindez, mivel a pálya az internetes felületeken nem a konzervatívok felé lejt, azonban akkor is ott kell lenni a fedélzeten, mivel nem adhatjuk fel ezt a küzdelmet. Ennek érdekében a Megafon Központ versenyképes tudás átadásával és egy erős közösség létrehozásával kívánja elérni célját. Mert egy-egy hangot, csatornát le lehet tiltani és ki lehet cenzúrázni, de tömegeket nem lehet elnémítani. Kovács István elmondta: az érdeklődés hatalmas, mivel a Megafon bemutatkozó videója közel háromszázezer emberhez ért el, mindössze két nap alatt pedig több mint ezren regisztráltak a honlapján.

Az igazság órája, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsora minden kedden délután háromtól négyig fogható a rádióban. Ismétlés szerda reggel három és négy között.

A legutóbbi adást itt hallgathatják meg.

https://www.mixcloud.com/karcfm/az-igazság-órája-2020-06-30-1500-1600-1/

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.