Plusz-mínusz: Pár éve az unió a török szőnyeg alá söpörte a problémát

Forrás: HÍR TV2020. 03. 04. 15:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa a török-görög határra figyel. 2015 után újabb komoly migránsválság fenyegeti az uniót. Tízezrek indulhatnak meg Magyarország felé. Ez volt a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának első témája, de szó volt arról is, hogy itthon komoly harc indult az ellenzéki oldalon. Valóban Gyurcsány Ferenc mozgat minden szálat?

Az adás vendégei Dull Szabolcs az Index főszerkesztője és Kovács András az Origó újságírója voltak.

Aggasztó hírek és videók érkeztek az elmúlt napokban a görög-török határról, miután a török kormány bejelentette: nem állítja meg az Európába tartó bevándorlókat. A magyar kormány szerint a déli határszakasz védelme most fontosabb, mint valaha, mert a migránsok többsége hamarosan a magyarországi kerítéshez érkezik.

„A mostani válságnak a kiinduló pontját szerintem nagyon fontos lenne megnézni. Úgy vélem, hogy ez a mostani helyzet nem alakult volna így, hogyha az Európai Parlament és más nemzetközi intézmények az elmúlt években nem csak olyan üzeneteket küldtek volna a Törökországban lévő több millió embernek, hogy sokkal érdemesebb inkább az Európai Unió leggazdagabb tagországait választaniuk, mint visszamenni Szíriába és valamilyen módon közreműködni az újjáépítésben” – fogalmazott Kovács András, az Origo újságírója.

„Egy problémát az Európai Unió besöpört pár évvel ezelőtt a török szőnyeg alá és szépen leplezték azzal, hogy megállapodott Angela Merkel, illetve az Európai Bizottság, az Európai Parlament vezetősége Erdoğan török elnökkel, hogy ott lezárják a menekültáradatot, cserébe uniós pénzt is igénybe vehet a török kormányzat… Viszont ez a probléma, ez politikai eszközt is adott Erdoğan kezébe” – mondta Dull Szabolcs az Index főszerkesztője.

A teljes vita megtekinthető a Hír TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.