Rasszista táblákkal inzultálták a Trump-támogatókat

Coronadóban több Trump-támogató otthona előtt is megjelent a tábla, ami azt hirdette, hogy a rasszizmus ott lakik.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 10. 30. 10:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A rasszizmus itt lakik” – olvasható azokon a táblákon, amelyeket Trump-támogatók háza elé helyeztek el. Az egyik érintett szerint nagyon szomorú, hogy ide jutott a világ, és hogy valaki rasszistának tartja őket, amiért az elnökre szavaznak. Nevetséges és szomorú, hogy így viselkednek az emberek az elnökválasztás közeledtével – ez a véleménye annak a férfinak, akinek a háza elé helyezték a rasszista táblát. Az eset a kaliforniai Coronadóban történt, ahol több, Trump-zászlóval ellátott otthon előtt is megjelent a gyűlöletkeltő tábla, ezzel inzultálva az elnököt támogatókat.

A táblák ugyanolyan színben pompáztak, mint a Trumpot támogatók, amivel valószínűleg sérteni akarták az elnököt pártoló embereket. A hangulat most különösen fokozódik az Egyesült Államokban, ahogyan közeledik az elnökválasztás napja.

A legtöbb felmérés a demokrata jelöltet, Joe Bident hozza ki nyertesnek jelenleg. A The Hill című portál azonban azon a véleményen van, hogy Donald Trump fog nyerni toronymagasan, a felmérések pedig hibásak – például eleve úgy teszik fel a kérdéseket a szavazóknak, hogy abban benne vannak a lehetséges válaszok.

A kaliforniai esettel kapcsolatban megszólalt az egyik pár, akik megkapták otthonuk elé a rasszista jelzést. Ken Slanie-t nagyon elszomorította, hogy valaki ezt gondolja róluk csak azért, mert Trump-zászló van a házukon. A férfi elmondta, hogy párjával már 52 éve élnek Coronadóban, de még soha nem tapasztaltak ilyen incidenst.

Ken szerint az embereket nagyon megosztja az elnökválasztás ügye, ez azonban nevetséges. Azt pedig különösen szomorúan tartja, hogy ilyenek történnek a városban. A táblák elhelyezése ráadásul nem számít bűncselekménynek, mondta el a rendőrség, csupán kellemetlen és kéretlen dolognak.

Mostanában nem ez az első eset, hogy emberek otthonait pécézik ki az ellenzéket pártolók. Egyre több családot ér valamilyen formában támadás a trumpos zászlók miatt. Nemrég például New Hampshire-ben több család is döbbenetes fenyegetést kapott a postaládájába.

A levélben az állt, hogy a házban lakókat Trump-támogatókként azonosították, ezért a címük felkerült a támogatókat jegyző célpontok listájára. Abban az esetben, ha Trump nyeri a választást, támadást fognak intézni ellenük, és arra is figyelmeztették a lakókat, hogy ellenőrizzék, van-e biztosításuk tűzesetre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.