Rasszistaként kezeli az autópályákat a Biden-adminisztráció

Joe Biden amerikai elnök infrastruktúra fejlesztésére irányuló programjában 20 milliárd dollárt különítettek el autópályák lerombolására, ugyanis rasszistának tartják ezeket az útvonalakat – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 04. 05. 16:00
BIDEN, Joe
Wilmington, 2020. november 10. Joe Biden megválasztott demokrata párti amerikai elnök beszél a Delaware állambeli Wilmington The Queen színházában 2020. november 10-én. Donald Trump hivatalban lévõ amerikai elnök továbbra sem ismeri el ellenfele, Joe Biden gyõzelmét, csapata számos jogi panasszal élt a november 3-i elnökválasztás lebonyolítását és tisztaságát illetõen. MTI/AP/Carolyn Kaster Fotó: Carolyn Kaster
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-adminisztráció két útvonalat pécézett ki magának. Az egyik a New Orleans-i Claiborne gyorsforgalmi út, a másik a New York állambeli Syracuse 81-es államközi útja. A kormányzat szerint ezek az infrastruktúra „régóta fennálló és tartós faji igazságtalanságának” példái.

A Joe Biden által előterjesztett terv szerint milliárdokat költenek arra, hogy a jelenlegi autópályákat felszámolják, és az új projektekkel „előmozdítsák a faji méltányosságot és a környezeti igazságosságot” a városrészek „újracsatlakozására”.

A strukturális rasszizmus és a tartós gazdasági egyenlőtlenség munkavállalók millióit lehetetleníti el” – olvasható a tervben.

A gondolat nem új keletű, tavaly Pete Buttigieg, Joe Biden közlekedésügyi minisztere kijelentette, „a fekete és a barna környékeket aránytalanul felosztották az autópálya-projektek, a megfelelő átszállási és szállítási erőforrások hiánya miatt elkülönítették őket”.

 

Bidenék tervét azonban sokan kritikával illetik. A Fox Newson Tucker Carlson arra hívta fel a figyelmet, hogy inkább autópályákat rombolnak le, mintsem építenének.

Sokkal több autópálya számíthat erre a sorsra. Azok az emberek, akik rasszistának tartják az autópályákat, több tíz milliárd dollárt kapnak ennek a tervnek a részeként, mindaddig, amíg a Biden-kormány alulteljesített közösségeknek nevezi őket”

fogalmazott.

Buttigieg egyébként nemrég lebukott azzal, hogy bár környezetbarátnak próbálja magát beállítani és a biciklizést propagálja, egy kiszivárgott felvétel tanúsága szerint autóval közlekedik, csak a távok utolsó részét teszi meg biciklivel.

Nemrég egyébként keményen kritizálták a minisztert, amiért egy tévéinterjúban javasolta, hogy a sofőrök fizessenek adót az általuk megtett mérföldek alapján az infrastruktúra-fejlesztések finanszírozása érdekében.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/AP/Carolyn Kaster

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.