Rettegj, kicsi Greta!

Megvédenék a környezetvédelmet a fehérektől.

2020. 02. 11. 15:02
Thunberg, Greta
Brüsszel, 2019. február 21. A globális felmelegedés ellen küzdõ Greta Thunberg 16 éves svéd klímavédõ aktivista és diáklány az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) Európa jövõjérõl rendezett értekezletén Brüsszelben 2019. február 21-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most éppen Karin Louise Hermes filippínó származású klímaaktivista jelezte, hogy kilép a mozgalomból. Nem tudtuk, hogy a klímavédelem, mint olyan intézményesült volna, amiből ki lehet lépni, de jól hangzik az: I Quit (Kilépek).

Az ok pedig nem az, hogy nem elég hatékony a „mozgalom”, hanem hogy túlreprezentáltak benne a képmutató fehér bőrű emberek. Tegyük hozzá, hogy akikről beszél leginkább (szélső)balos politikai mozgalmárok, akik mindig is a kisebbségeket használták a hatalom megszerzésének érdekében.

Karin szerint őt csak kihasználják, hogy történeteivel és bőrszínével (holott félig német) színesítse a klímavédelmi kampányokat, igazából nem figyelnek rá, úgy érzi, őt csak akkor hívják előadásokra, műhelymunkákra, ha valakinek tovább kell adni a mikrofont, hogy egy borzasztó sztorit meséljen egy természeti katasztrófáról, ami a családját érte a Fülöp-szigeteken.

Pedig – állítása szerint – ő akarna és tudna is segíteni, csak azokból a legfőképpen fehér és képmutató aktivistákból van elege, akik a saját (politikai) kampányaikra használják a zöld gondolatokat.

Lehet, hogy Greta Thunberg volt az egyik irány- és képmutató, aki áthajózott a tengeren, de a hírek szerint repülővel jött vissza, lefotóztatta magát egy vasúti kocsi padlóján ülve, majd kiderült, valójában első osztályon utazott.

Egyszer már úgyis „eltüntettek” mellőle egy színes bőrű aktivistát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.