Egy halottja van a leverkuseni robbanásnak + videók

A baleset egy vegyipari gyár szemétégető üzemében történt, a robbanás oka tisztázatlan.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Deutsche Welle, Bild2021. 07. 27. 12:31
null
Leverkusen, 2021. július 27. Fekete füstfelhõ száll fel a Chempark nevû ipari park területérõl a németországi Leverkusenben 2021. július 27-én. A robbanás oka ismeretlen, a lakosokat arra kérték, hogy maradjanak otthon és zárják be az ajtókat és az ablakokat. MTI/AP/DPA/Mirko Wolf Fotó: Mirko Wolf
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas robbanás rázta meg kedd reggel a nyugat-németországi Leverkusen városát, füstfelhő borította be a környéket, egy ember életét vesztette, tizenhatan megsérültek – derül ki német sajtóbeszámolókból. A robbanás egy vegyipari gyár szemétégető üzemében következett be, de a Kölntől mintegy húsz kilométerre északra, a Rajna partján fekvő Leverkusenben található Chempark telephely üzemeltetői közölték, hogy a robbanás oka tisztázatlan.

A Szövetségi Lakosságvédelmi és Katasztrófa-segítségnyújtási Hivatal (BBK) rendkívül veszélyesnek minősítette a történteket. A régió egész területéről hívtak tűzoltókat, hogy segítsenek a tűz oltásában. A Bild napilap beszámolója szerint kora délutánra el is oltották. A vegyipari gyár tudatta: egy ember meghalt, több alkalmazottjuk megsérült, közülük ketten súlyosan, további négy kollégájuk hollétéről nincsenek információik. Szemtanúk szerint a robbanást távolról, még 40 kilométerre fekvő településeken is hallani lehetett.

Fekete füstfelhő száll fel a Chempark nevű ipari park területéről Leverkusenben
Fotó: MTI/AP/DPA/Mirko Wolf

A rendőrség felszólította a város lakóit, hogy ne menjenek a szabadba, maradjanak otthon, zárják be ablakaikat és ajtóikat. A rendőrség figyelmeztette a Leverkusenen kívülről érkezőket, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak, de a veszély elmúltával délutánra újra megnyitották őket a forgalom előtt. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be a hatóságok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.