Sok ezer kisiskolásnak tartanak történelmi előadásokat az LMBTQ-múzeumban

A koronavírus delta variánsát terjesztik az Olaszországba érkező bevándorlók; A fedetlen mellekkel sétáló amerikai transznemű fiú esete feloldhatatlan ellentmondásra világított rá. Kettős krízis uralkodik az olasz fővárosban; Az épülőfélben lévő New York-i LMBTQ-történeti múzeumban harmincezer kisiskolásnak tartanak majd előadásokat.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 01. 17:51
null
New-York Historical Society Forrás: FLICKR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjesztik a koronavírus delta variánsát az Olaszországba érkező bevándorlók

A napokban érkezett több száz bevándorló azonosítását ellátó rendőr fertőződött meg szolgálat közben Lampedusa szigetén. Szicíliába való visszatérésekor az orvosi vizsgálatokat követően derült ki, hogy a delta variánssal fertőződött meg. Szicíliában jelenleg 31 fertőzött személyt tartanak számon, akiknek a fele bevándorló, a betegséget pedig az indulási országban kapta meg.

Óvatosságra és a veszélyes térségekből való beutazás korlátozására hívta fel a figyelmet Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter, a Földközi-tenger migránsútvonalán érkezők feltartóztatására azonban még mindig nincs politikai döntés. A 250 fő befogadására alkalmas táborban 600 személy tartózkodik, nagy részük csupasz matracokon, a szabad ég alatt töltötte az éjszakát.

Forrás: ilgiornale.it ITT és ITT

A fedetlen mellekkel sétáló transznemű fiú esete egy feloldhatatlan ellentmondásra világított rá

A Pella városában található strand üzemeltetői engedélyt adtak egy tinédzser lánynak arra, hogy fedetlen keblekkel járkálhasson a fürdőkomplexum területén, mert a lány férfiként azonosítja magát. A strand alkalmazottja a Iowa Standard internetes újságnak elmondta, hogy a fürdő szabályzata megengedi, hogy „mindenki olyan öltözetben vegye igénybe a fürdő szolgáltatásait, amely saját nemi identitásának felel meg, és nem feltétlenül biológiai nemének”.

Néhány szülő már a helyszínen panaszt tett a fürdő alkalmazottjainál, mert szerintük ez nem egyeztethető össze a kiskorú gyerekek jelenlétével. A strand dolgozói azonban azt válaszolták, hogy ha felszólítanák a félmeztelen nőt mellének eltakarására, az jogi következményekkel járhatna a fürdőre, de akár az alkalmazottakra nézve is.

Forrás: theblaze.com

Kettős krízis uralkodik az olasz fővárosban

Az egészségügyi vészhelyzet mellett hulladékkrízissel is meg kellene birkóznia Rómának, de egyelőre nincs túl sok ok a reményre. Gyűlnek a hulladákhegyek az olasz főváros külvárosában. A városvezetés legsúlyosabb hiányossága, hogy nem sikerült megoldania a háztartási hulladék megsemmisítését. Prenestino, Tiburtino, Tor Sapeinza és Anganina kerületek élhetetlen állapotba kerültek az égbe emelkedő hulladékfalak miatt. A tikkasztó hőség súlyosbítja a helyzetet, elviselhetetlen a bűz. Nicola Zingaretti kormányzó elrendelte, hogy a tartomány hulladékmegsemmisítői átvállaljanak a főváros szemetéből. A főváros polgármestere lesújtó szavakkal minősíti Virginia Raggi szolgálatát.

Forrás: roma.corriere.it

Az épülőfélben lévő New York-i LMBTQ-történeti múzeumban 30 ezer kisiskolásnak tartanak majd előadásokat

A New-York Historical Society, azaz az amerikai metropolis legrégebbi és emblematikus történeti múzeuma hamarosan új épületszárnnyal gazdagodik: egy 6500 négyzetméteres telken elterülő ötemeletes új bővítménnyel, amely az amerikai LMBTQ-történelem sorsfordító állomásait és kultúrájának kialakulását idézi majd fel az eddig összegyűjtött írott források kiállításával. Az USA-ban ez lesz az első múzeum, amely az LMBTQ-mozgalom történelmét foglalja majd össze.

Az új épületszárny és a múzeum igazgatósága kizárólag az LMBTQ-közösségek tagjaiból kerül majd ki. Az oktatóprogramban 30 ezer hatodikos amerikai kisiskolás vehet majd részt a múzeum előadói által is tartott történelmi előadásokon.

„A program eredetileg online képzésben volt elérhető, de mindig is úgy gondoltuk, hogy meg kell adni a diákoknak a lehetőséget arra is, hogy személyesen, közösségi foglalkozásokon is találkozzanak egymással és oktatóikkal – hangsúlyozta a jelenléti képzés fontosságát a jövendő LMBTQ-múzeumnak helyszínt biztosító Historical Society elnök-vezérigazgatója. Az LMBTQ-történeti múzeum várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit.

Forrás: nytimes.com

(A borítóképen a New York-i Historical Society épülete. Forrás: Flickr.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.