Soros kottájából játszanak a rendőrellenes anarchisták

Soha nem látott méreteket öltött a rendőrellenesség az Egyesült Államokban George Floyd halálát követően. A rendőrellenes hangulat mögött is feltűnik Soros György milliárdos tőzsdespekuláns, aki komoly forrásokat áldoz arra, hogy a saját kénye-kedve szerint formálja az amerikai igazságszolgáltatási rendszert – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 16. 13:34
Rebuilding Economics: George Soros
DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN10 - George Soros, Chairman, Soros Fund Management, USA, captured during the session 'Rebuilding Economics' of the Annual Meeting 2010 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2010 at the Congress Centre. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs Fotó: swiss-image.ch Forrás: Sebastian Derungs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

George Floyd halálát követően az Egyesült Államokban soha nem látott méreteket öltött a rendőrellenesség. Az erőszak és rasszizmus ellen tüntetők hamar maguk is erőszakosak lettek, gyújtogattak, fosztogattak, rongáltak és támadtak. Sok helyen fehérek elleni rasszizmusba torkollott a tüntetés. Az incidensek során legalább négy fekete rendőr is életét vesztette.

Floyd halála után felerősödtek azok a baloldali hangok, amelyek egyenesen a rendőrség feloszlatását követelték, de legalább a források csökkentését.

A legradikálisabban Minneapolis városának vezetése ült fel a rendőrellenes vonatra. Lisa Bender, a városi tanács elnöke bejelentette, hogy a minneapolisi önkormányzat feloszlatja a rendőrséget.

„Elkötelezettek vagyunk a jelenleg ismert minneapolisi rendfenntartás leszerelését illetően és a közösségünkkel felépítjük a közbiztonság új modelljét, amely valóban biztonságot nyújt a társadalomnak”, mondta Bender a CNN-nek.

A baloldali politikus elképzelései egyébként még a baráti médiában is furcsa reakciókat váltott ki. A CNN élő műsorban tette fel azt a kérdést Bendernek, hogy kit hívnak majd ki, ha betörnek valaki otthonába az éjszaka közepén. Bender szerint az, hogy rendőrt lehet hívni, egy „kiváltságos álláspont” azoknak, akiknek működik a rendszer.

Más amerikai nagyvárosokban is lépéseket tesznek a rendőrség ellehetetlenítésére. Bill de Blasio, New York város demokrata párti polgármestere bejelentette: csökkenti a rendőrség költségvetését, s az összeget a városban élő afroamerikaiak szociális helyzetének javítására fordítja. Hasonló döntést hozott Los Angeles szintén demokrata párti polgármestere, Eric Garcetti is, aki 250 millió dollárral csökkenti a rendőrség költségvetését, és a felszabaduló pénzt szintén a feketék és más kisebbségek helyzetének javítását szolgáló programokra fordítja.

Kinek az érdeke mindez?

Nagyon úgy tűnik, hogy a rendőrellenesség mögött Soros György amerikai tőzsdespekuláns áll.

2016 októberében a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) honlapján jelent meg egy véleménycikk „Csökkentsük, ne reformáljuk a rendfenntartást Amerikában” címmel.

A szerző, Rachel Herzing ebben arról értekezett, hogy a rendfenntartás mindig is kritikus pont volt az Egyesült Államok fekete közösségeiben. Megjegyzi: a rendőri lövöldözések új tiltakozási hullámot váltottak ki, amelyek mindenféle rendőri reformokat igényelnek, jobb képzést, több test- és műszerfali kamerát, kibővített adatgyűjtési erőfeszítéseket.

„Talán ahelyett, hogy azon gondolkozunk, hogyan lehetne javítani a rendőrséget, jobban tennénk, ha csökkentenénk a bűnüldözés szerepét a mindennapi életünkben” – fogalmazott.

A szerző szerint tudvalevő, hogy a rendőri erőszakot úgy lehet lehet a legjobban csökkenteni, ha csökkentjük az azzal való kapcsolatot. Herzing azzal is elbüszkélkedett, hogy a chicagói DePaul Egyetemen részt vehetett egy olyan programban, amely segíti a hallgatókat a különféle közösségi alapú beavatkozási stratégiák elsajátításában.

Néhány nappal ezelőtt pedig a Soroshoz köthető The New York Times hasábjain jelent meg egy publicisztika, amely a rendőrség eltörlését követeli. A szerző, Mariame Kaba kifejtette: a rendőri erőszak csökkentésének legbiztosabb módja a rendőrség hatalmának minimalizálása, valamint a költségvetés újragondolása.

Kaba is Soros György embere. Az OSF honlapján található adatok szerint már 2016-ban élvezhette az alapítvány támogatását. A leírás szerint Kaba olyan szervezetekkel működött együtt, melyek azokat a transzszexuális és nem transzszexuális nőket támogatják, akiket szexuálisan és fizikailag bántalmaztak vagy megerőszakoltak, esetleg éppen ők azok, akiket letartóztatás és bebörtönzés fenyeget.

Soros jó kommunistához híven bevásárolja magát az igazságügybe

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapja már 2016-ban arról írt, hogy az Egyesült Államok hét különböző államában a büntetés-végrehajtás, valamint az igazságszolgáltatás politikai kihívásainak széles skáláját fogják kezelni mind az érdekképviselet, mind pedig a média segítségével.

2016 augusztusában a Politico című újság, amely egyáltalán nem vádolható jobboldali szimpátiával, arról közölt hosszú elemzést, hogy Soros hogyan veszi át csendben a hatalmat az igazságügyi rendszeren.

Az írás szerint a tőzsdespekuláns egy év leforgása alatt hárommillió dollárt fordított hét helyi kerületi ügyész kampányára hat államban. A Soros által támogatott jelöltek feketék, illetve spanyolok (hispanic) voltak. Mindannyiuk Soroshoz közel álló célokat fogalmazott meg, mint például a börtönbüntetések faji egyenlőtlenségek csökkentése.

Soros Florida, Illinois, Louisiana, Mississippi, Új-Mexikó és Texas államokban avatkozott be a kerületi ügyészek kampányába különböző tagállami politikai akcióbizottságokon (PAC) keresztül.

2016 novemberében az Albuquerque Journal című lap arról írt, hogy Soros 9,6 millió dollárt költött különböző államokban a helyi rendfenntartó szervek választásaira. A lap szerint csak Phoenix városában 2,3 millió dollárt fordított arra, hogy elmozdítsa a hat cikluson keresztül megválasztott helyi seriffet.

Michael Vachon, Soros szóvivője elmondta, hogy a tőzsdespekuláns azért járul hozzá a helyi rendfenntartó erők kampányaihoz, mert régóta érdekelt a tömeges börtönbüntetések felszámolásában, az igazságszolgáltatási rendszer faji különbségeinek eltörlésében és a halálbüntetések megszüntetésében. Vachon azt is elmondta, hogy Soros ellenzi Joe Arpaio arizonai seriff bevándorlás elleni erőfeszítéseit és szigorú börtönpolitikáját. Itt kell megjegyezni, hogy Soros György soha sem merte megmérettetni elveit politikai kampányban, helyette bevásárolta magát, ahová csak tudta.

2018. május elején a Los Angeles megyei helyettes kerületi ügyészek egyesületének honlapján figyelmeztettek Soros befolyására. Felidézték, hogy 2016-ban újraválasztották Peter Weir kerületi ügyészt Coloradóban, miután Soros 1,3 millió dollárt költött az őt lejárató negatív hangvételű és hamis reklámokra.

„Az a kampány egyike volt a több tucat kerületi ügyészi választásnak, amelyek során Soros által támogatott politikai akcióbizottságok az utolsó pillanatokban hatalmas összegeket fordítottak arra, hogy olyan jelölteket válasszanak meg, akiknek politikai és társadalmi agendájuk egyezik Soros nézeteivel” – írták.

Megjegyezték azt is, hogy a Soros által támogatott jelöltek, miután pozícióba kerültek, politikai tisztogatásba kezdtek. Emlékeztettek: Larry Krasner kerületi ügyész Philadelphiában 31 embert rúgott ki, Houstonban Kim Ogg 37 veterán ügyésznek mondott fel. Megjegyezték azt is, hogy Ogg támadta Sorost, amiért ellenfelét támogatta, azonban ez csak addig tartott, amíg nem kapott ő is 500 ezer dollárt a tőzsdespekulánstól.

Nem véletlenül hívta fel az ADDA a figyelmet Soros befolyásolási kísérleteire. Néhány nappal az írás megjelenése után az AP hírügynökség arról cikkezett, hogy Soros 1,5 millió dollárt költött kaliforniai kerületi ügyészek kampányára. Megjegyezték azt is, hogy a tőzsdespekuláns által támogatott jelöltek között több demokrata párti volt.

Michele Hanisee, a Los Angeles megyei helyettes kerületi ügyészek egyesületének elnöke is figyelmeztetett arra, hogy Soros megvásárolja a büntető igazságszolgáltatási rendszert.

Soros György azonban elszámolta magát, a kaliforniaiak nem kértek az általa támogatott jelöltekből. San Diego megyében Summer Stephan a szavazatok 63 százalékát kapta meg, Sacramento megyében Anne Marie Schubert 64, Alameda megyében pedig Nancy O'Malley 59 százalékkal nyert.

A tőzsdespekuláns legnagyobb blamája azonban tavaly novemberben következett be. Akkor a New York államban található Monroe megyében Sandra Doorley lett a kerületi ügyész, annak ellenére, hogy Soros ellenfele támogatására 800 ezer dollárt fordított. A megválasztását követő sajtótájékoztatón Doorley még köszönetet is mondott Sorosnak.

Ahelyett hogy a választókat is bevonnák a büntető igazságszolgáltatási rendszerről folytatott nyílt vitába, a Soroshoz köthető érdekcsoportok a teljes demokratikus folyamat megkerülésére törekedtek olyan jelöltek megválasztásával, akik megtagadhatják az emberek és képviselőik által elfogadott törvények végrehajtását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.