Szakértő: Tévedések sorozata vezethetett az ukrán repülőgép tragédiájához

Kis-Benedek József elmondta: az ukrán gép nem is Iránba érkezett, hanem onnan szállt fel, így azt összekeverni egy amerikai drónnal, az már több mint tévedés.

Forrás: MTI2020. 01. 11. 22:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hibák sorozata vezethetett ahhoz, hogy az iráni légvédelem lelőtte az ukrán utasszállító repülőgépet – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.

A szakértő szerint a légvédelmi egységek általában tisztában vannak az adott ország légterében mozgó menetrendszerinti járatokkal és katonai repülőgépekkel, sőt ezeket valós időben képesek követni.

Ráadásul az ukrán gép nem is az országba érkezett, hanem onnan szállt fel, így azt összekeverni egy amerikai drónnal, az már több mint tévedés – fogalmazott.

Úgy vélekedett, az ügy nehéz helyzetbe hozza politikai értelemben Iránt, de az iráni hadsereg képzettségi szintjével kapcsolatban is kérdéseket vet fel.

Hozzátette, az iráni légvédelemnek várnia kellett volna, hogy meggyőződjön arról, valóban ellenséges gépről van-e szó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.