Szaúdi légitámadás ért több célpontot a jemeni fővárosban

Szaúd-Arábia légitámadást hajtott végre vasárnap reggel a jemeni fővárosban, Szanaában az Iránnal szövetséges húszi lázadók állásai ellen – jelentette a szaúdi tulajdonban lévő dubaji al-Arabíja hírtévé.

Forrás: MTI2020. 09. 13. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadászgépek többek között barakkokat támadtak, és megsemmisítettek négy drónt az ad-Delmi légibázison, Szanaától északra. Már szombaton is két helyet ért légitámadás a jemeni fővárosban.

A légitámadások azután újultak ki, hogy a húszik csütörtökön azt állították, rakétákkal és drónokkal támadtak célpontokat a szaúdi fővárosban, Rijádban.

Szaúd-Arábia nem erősítette meg a légicsapások hírét, annyit közölt, haderejének sikerült megsemmisítenie a királyság felé tartó több rakétát és drónt.

Az elmúlt egy évben jobbára nyugalom honolt Szanaában, miután Szaúd-Arábia 2019 szeptemberében közvetítőkön keresztül tárgyalásokat kezdett a húszi mozgalommal.

A felkelők 2014-ben foglalták el a jemeni fővárost és jelentős területeket a Szaúd-Arábiával szomszédos arab országban, és elmozdították a hatalomból az Abed-Rabbo Manszúr Hádi vezette, Rijád támogatását élvező kormányt.

A 2015 óta tartó fegyveres konfliktusban becslések szerint eddig 100 ezer ember halt meg, és az ENSZ értékelése szerint a világ legsúlyosabb humanitárius katasztrófája alakult ki Jemenben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.