Keresés
Magyar Nemzet
2021. június 13., vasárnap, Antal, Anett napja
HÍR TV - CIVIL KÖRA magyar kormány figyel a fiatalokra!
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/kulfold/szijjarto-magyarorszag-szamara-kiemelten-fontos-a-kozel-kelet-bekeje-9713420/

Szijjártó: Magyarországnak kiemelten fontos a Közel-Kelet békéje

Magyarországnak kiemelten fontos a Közel-Kelet békéje és stabilitása, ez pedig elképzelhetetlen anélkül, hogy Libanonban béke és nyugodt fejlődés legyen, ezért az Európai Uniónak nem bírálnia, hanem támogatnia kell az országot – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bejrútban. Az EU-tagállamok külügyminisztereinek múlt heti tanácskozásán szó volt a libanoni helyzetről és szankciók esetleges elrendeléséről. Szijjártó közölte, ő minden ilyen ügyben a közvetlen információáramlást részesíti előnyben az „elfogult vélemények” helyett.

– Nagyon nem lenne helyes, ha az EU ebben a nehéz helyzetben bizonyos, demokratikusan megválasztott politikai szereplőkkel szemben szankciókat léptetne életbe

– mondta a legnagyobb libanoni keresztény párt vezetőjével, Gebran Bassil egykori külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország a tisztességes, kiegyensúlyozott megközelítést támogatja Libanonnal szemben, és noha egyetért azzal, hogy egy stabil országhoz szilárd kormány szükséges, ennek létrehozását libanoni belügynek tartja, ezért elutasít minden külső nyomásgyakorlási kísérletet, különösen azokat, amelyek egy specifikus, vallási közösséget képviselő pártra irányulnak.

Élőben Bejrútból

Posted by Szijjártó Péter on Monday, April 26, 2021

– A libanoni keresztények számíthatnak a segítségünkre és a támogatásunkra

– szögezte le, hozzáfűzve, hogy pártokra fókuszáló szankciók helyett valódi segítségnyújtásra van szükség, amely nemcsak szavakban, hanem tettekben is megnyilvánul. A magyar kormány húsz lélegeztetőgépet és 20 ezer védőmaszkot szállított Libanonba, tavaly tíz, alapvetően egyházi, egészségügyi, oktatási beruházásra adott támogatást, támogatja többtucatnyi templom felújítását, valamint tizenhat magyar katona szolgál az ENSZ helyi békefenntartó missziójában, és évente ötven libanoni hallgató kap ösztöndíjat magyarországi egyetemeken – tájékoztatott.

Szijjártó végezetül arra szólította fel a nemzetközi szervezeteket, hogy támogassák Libanont a migrációs nyomással szembeni küzdelemben. Hangsúlyozta, hogy a migrációt kiváltó okok ellen kell fellépni, és ezek megszűnésével haza kell térniük a menekülteknek.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Lefagytak

Beleszálltak az új nemzeti konzultációba a baloldali pártok
Dobrev Klára arról kezdett beszélni, hogyan fogják jogellenes módszerekkel helyreállítani a jogállamot.

Iskolai végzés

Tanácsok, hogy merje hazavinni a bizonyítványt a gyerek!
Beszélgetés, biztonság, türelem és szeretet – ezek fontosak a bizonyítvány megérkezése előtti időszakban.
Szinte kikerülhetetlen a hamisított termék
A fogyasztók minden eddiginél több veszélynek vannak kitéve. az árucikkek bizonytalan eredetével kapcsolatos aggodalom a világjárvány alatt pedig tovább erősödött.

Poszt-trauma

Alföldi Róbert nagyon csúnyán nekiment Selmeczi Gabriellának
Megérkezett az utasítás.

Poszt-trauma

Ha ők csinálják, akkor oké
Nekik szabad hirdetési kampányra és konzultációra szórni a pénzt.

Poszt-trauma

Szabó Tímea lincshangulatot szít
A szélsőséges politikus Facebook-posztjában erőszakra buzdít lapunk vezetői ellen.

Aktuális

Így válasszunk megfelelő klímát!
A légkondicionálók piacán óriási választékkal találja szemben magát a vásárló.

Fricz Tamás blogja

Szóval nincs a pápával semmi baj?
Ferenc pápa ideológiai tevékenysége egyre inkább egy irányba mutat, s ahelyett, hogy egyesítene, inkább politikailag megosztja a híveket.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!