Szijjártó Péter: Együtt a britekkel a keresztényüldözés ellen

Magyarország eddig 40 millió dollárt költött a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatására, ami miatt egyértelmű megbecsülés övezi a nemzetközi közéletben.

Magyar Nemzet
2019. 12. 05. 6:44
SZIJJÁRTÓ Péter
London, 2019. december 4. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter interjút ad a sajtó képviselőinek a NATO-tagállamok londoni jubileumi csúcstalálkozóján 2019. december 4-én. A brit fővárosban előző nap kezdődött a NATO jubileumi csúcstalálkozója a védelmi szervezet megalakulásának 70. évfordulója alkalmából. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarország eddig 40 millió dollárt költött a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatására, ami miatt egyértelmű megbecsülés övezi a nemzetközi közéletben.

Nagy-Britannia külpolitikájának egyik sarokköve a vallásszabadság garantálása és a vallási okokból üldözött közösségek támogatása, ez egybevág a magyar kormány üldözött keresztényeket támogató politikájával – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (képünkön) az MTI-nek. A tárcavezető a londoni NATO-csúcs alkalmával találkozott Rehman Chishti vallásszabadságért felelős brit miniszterelnöki különmegbízottal.

– Egyetértettünk abban a megbeszélésünkön, hogy miután a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon (a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény), különös figyelmet kell fordítani az üldözött keresztény közösségek támogatására – mondta Szijjártó Péter.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mint a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hazánk szorgalmazza, hogy a „politikai korrektség és a képmutatás elhagyásával a nemzetközi közösség végre világosan beszéljen” a keresztény közösségeket érő támadásokról, ne hagyja őket következmények nélkül, és álljon ki az üldözött keresztények mellett. – Magyarország eddig 40 millió dollárt költött a közel-keleti és az afrikai keresztény közösségek támogatására, ami miatt egyértelmű megbecsülés övezi a nemzetközi közéletben – tette hozzá Szijjártó.

– Továbbra is az az alapelvünk, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, ennek jegyében a jövőben is támogatni fogjuk azokat a programokat, amelyek a keresztény közösségek helyben maradását vagy a hazájukba történő visszatérésüket teszik lehetővé – szögezte le a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.