Szomáliában megsebesült több kormányzati tisztségviselő egy merényletben

A szomáliai fővárosban több kormányzati tisztségviselő megsebesült szerdán egy öngyilkos merényletben, köztük Mogadishu polgármestere is – közölték szemtanúk.

Forrás: MTI2019. 07. 24. 19:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadó behatolt a helyi kormányzat központjába, és egy ülésteremben felrobbantotta magát. Az áldozatok pontos számát nem tudni, mert a hatóságok megtiltották a mentőknek az adatok elárulását, és az újságírókat is igyekeznek távol tartani a helyszíntől.

A robbantó kiléte sem ismeretes, de hasonló merényleteket az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab szélsőséges iszlamista csoport szokott elkövetni kormányzati épületek, szállodák és éttermek ellen. A legutóbbi hétfőn volt, akkor 17-en életüket vesztették, 28-an pedig megsebesültek a főváros nemzetközi repülőteréhez vezető úton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.