Tálibok támadtak egy észak-afganisztáni rendőrkapitányságra, többen meghaltak

Forrás: MTI2020. 01. 28. 9:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tálib fegyveresek megtámadták az észak-afganisztáni Puli-Humri város rendőrkapitányságát, és megöltek legalább tizenkét rendőrt – közölték helyi kormányzati források kedden.

Több rendőr eltűnt a támadás idején, feltehetően túszul ejtették őket.

Mabobullah Gafari, a bagláni tartományi tanács tagja szerint a tálibok hétfő este ütöttek rajta a kapitányságon, és vélhetően valaki segítette őket a rendőrök közül.

Zabihullah Mudzsáhid, a tálibok egyik szóvivője kedden a Twitteren megerősítette a támadás hírét, hozzátéve, hogy embereik 17 rendőrrel végeztek.

Baglán a tavalyi év során az ország egyik legveszélyesebb térségévé vált, a tartományban rendszeresek az összecsapások a tálibok és a helyi biztonsági erők közt.

A kormány ellen lázadó radikális csoport jelenleg az ország mintegy felét tartja uralma alatt.

Noha a tálibok béketárgyalásokat folytatnak az Egyesült Államokkal, és a megbeszélés tárgyát képezi az amerikai csapatkivonás is, továbbra is elutasítják, hogy közvetlenül tárgyaljanak a kabuli kormánnyal, amelyet Washington bábjának tekintenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.