Támadásoknak van kitéve a migránsok lakta kerületben lévő templom

A támadással kapcsolatban van aki egyértelműen úgy gondolja, hogy azt keresztény-ellenes emberek követték el.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 01. 26. 11:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héten belül kétszer is gyújtogatás volt a migránsok lakta kerületben lévő templomnál. A támadással kapcsolatban van aki egyértelműen úgy gondolja, hogy azt keresztény-ellenes emberek követték el.

Az incidensek Stockholm egyik külső kerületében, Spånga-Tensta-ban történtek. A kerület közvetlen szomszédságában található Rinkeby is. Ez a kerület az ott élő bevándorlókról hírhedt, és az általuk elkövetett bűncselekményekről, zavargásokról. A helyzet nem sokkal tér el Spånga-Tensta-ban sem, és a templom éppen olyan részen található, ahol sok muszlim bevándorló él.

Az első gyújtogatásnál, néhány nappal ezelőtt, Molotov-koktélokat dobtak a templomra, annak kapujára és ablakaira. Szerencsére nagy tűz nem keletkezett, de a helyi lelkész, Jerker Alsterlund szerint erős, szimbolikus jelentése volt a támadásnak.

Hozzátette, hogy az elkövetők valószínűleg olyan emberek lehettek, akik utálják a keresztényeket.

A legutóbbi támadás szombat éjszaka történt, és újra az ablakokat vették célba az elkövetők. Mire a rendőrség kiért a helyszínre, a templom kapuja lángokban állt. A jelek szerint most is gyúlékony anyagot dobhattak az épületre, de azt nem tudni egyelőre, hogy ez is Molotov-koktél volt-e.

A Spånga-ban található templom nem először esik támadás áldozatául, 2018-ban bombatámadás is érte. Az incidensek ráadásul azért is jelentenek gondot, mert az épület egyes részei a 12. században épültek, így ezzel a környék egyik legrégebbi templomának számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.