Tartományonként hódítja el a baloldaltól a Liga Olaszországot

Az Északi Ligáról nevét Ligára változtató jobboldali párt már Közép- és Dél-Olaszországban is egyre nagyobb sikereket ér el – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő.

Forrás: MTI2019. 12. 29. 10:55
Italy's League Party holds an anti-government demonstration in Rome
A milánói politikus hívei körében. Brüsszelben is örülnének a 28 mandátumnak Fotó: Remo Casilli Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tartományonként hódítja el a baloldaltól a Matteo Salvini vezette Liga Olaszországot – mondta Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő szerint az Északi Ligáról nevét Ligára változtató jobboldali párt már Közép- és Dél-Olaszországban is egyre nagyobb sikereket ér el.

Ősszel nyert az umbriai tartományi választásokon, ahol a második világháború óta baloldali vezetés volt – mondta.

Hozzátette: hamarosan tartományi választást tartanak Közép-Olaszországban Emilia Romagnában – ahol 70-75 éve tart a baloldal uralma, de most döntetlenre állnak a pártok – délen pedig Calabriában lesz voksolás.

Szomráky Béla szerint ha mindkét választást sikerül megnyernie a Ligának, a baloldali parlament mellett – a regionális választások eredményei alapján – jobbra tolódó ország alakul ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.