Többtucatnyi halálos áldozata van a lavináknak Indiában és Pakisztánban

Forrás: MTI2020. 01. 14. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 57 halálos áldozata volt a lavináknak Kasmír pakisztáni részén, és legkevesebb 10 áldozata a terület India ellenőrzése alatt álló részén az elmúlt 24 órában – közölték kedden hivatalos források. Afganisztánban is történtek halálesetek az utóbbi egy napban hivatalos közlés szerint.

A pakisztáni katasztrófavédelmi hivatal szerint a lavinák miatt sok falu el van zárva a külvilágtól a festői szépségű Neelam-völgyben, de több földcsuszamlás is volt a térségben, ahol emiatt rendkívüli állapotot hirdettek ki. Amellett, hogy 57 halálos áldozat ismert, legkevesebb tízet eltűntként tartanak nyilván a völgyben – tették hozzá. Az ország más részein is életét vesztette legalább 26 ember hasonló csapások miatt.

Az indiai hatóságok szerint az ország tíz halálos áldozata közül öt katona, aki az indiai-pakisztáni tűzszüneti vonal közelében teljesített szolgálatot.

A lavinák Afganisztánban is legkevesebb 15 ember életét követelték a hét elején, és ezzel vasárnap óta 39-re nőtt a halálos áldozatok száma az országban.

A három országban így már összesen legkevesebb 136 halálos áldozata van a zord téli időjárásnak és a természeti csapásoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.