Tűz a nantes-i székesegyházban: előállítottak egy vélt felelőst

A nyomozók tisztázni akarják az egyházmegye önkéntese munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit.

Forrás: MTI2020. 07. 19. 11:35
Fire at the Saint-Pierre-et-Saint-Paul cathedral in Nantes
epa08553436 Fire fighters brigade work to extinguish the blaze at the Saint Peter and Saint Paul Cathedral, in Nantes, France, 18 July 2020. The blaze that broke inside the gothic cathedral of Nantes 18 has been contained, emergency officials said. FRANCE OUT / SHUTTERSTOCK OUT Fotó: JEROME FOUQUET Forrás: MTI/FRANCE OUT / SHUTTERSTOCK OUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia rendőrség előállított egy férfit a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt – közölte vasárnap Pierre Sennes nantes-i bűnügyi vezető ügyész.

A 39 éves férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit – mondta az ügyész.

Ruandai migráns lehet felelős a tűzért

Kiderült, hogy a francia hatóságok által a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt őrizetbe vett férfi egy ruandai migráns. Egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy 30 év körüli, néhány éve érkezett Franciaországba, a templomban lakott, és vitája volt a rendőrséggel, mert a tartózkodási engedélyét nem akarták meghosszabbítani.

A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is.

Az ügyész hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetéseket levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.

A kelet-franciaországi Nantes XVI. századi gótikus székesegyházában szombat reggel csaptak fel a lángok. A Szent Péter és Szent Pál-katedrálisban található több műalkotást, így a nagy orgonát és a homlokzat festett üvegablakait tönkretette a tűzvész.

2019. április 15-én a francia főváros jelképének számító Notre-Dame-székesegyházban keletkezett tűzvészben leégett az épület tetőzete és leomlott a huszártorony is.

Szándékosan gyújthatták fel a nantes-i katedrálist

Szándékos gyújtogatás állhat a nantes-i Szent Péter és Szent Pál-székesegyház szombatra virradóra történt lángba borulása hátterében. Pierre Sennes nantes-i ügyész a Reuters szerint arról tájékoztatott: egyszerre három helyen csaptak fel a lángok. A tűzeset miatt keresztény örökségünk került veszélybe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.