Ruandai migráns lehet a felelős a nantes-i székesegyháztűzért

Az illető 30 év körüli, néhány éve érkezett Franciaországba, a templomban lakott, és vitája volt a rendőrséggel.

Forrás: Origo2020. 07. 19. 14:39
Fire at the Saint-Pierre-et-Saint-Paul cathedral in Nantes
epa08553437 Fire fighters brigade work to extinguish the blaze at the Saint Peter and Saint Paul Cathedral, in Nantes, France, 18 July 2020. The blaze that broke inside the gothic cathedral of Nantes 18 has been contained, emergency officials said. FRANCE OUT / SHUTTERSTOCK OUT Fotó: JEROME FOUQUET Forrás: MTI/FRANCE OUT / SHUTTERSTOCK OUT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, hogy a francia hatóságok által a nantes-i székesegyházban keletkezett tűz miatt őrizetbe vett férfi egy ruandai migráns.

Az ő feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, ahol másnap gyújtogatás történhetett. Az Origó szerint egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy 30 év körüli, néhány éve érkezett Franciaországba, a templomban lakott, és vitája volt a rendőrséggel, mert nem akarták meghosszabbítani a tartózkodási engedélyét .

A templomban óriási a kár, az orgona megsemmisült – olvasható az Origó cikkében.

Vasárnap állították elő a 39 éves férfit

A tűzesettel kapcsolatba hozható férfi a nantes-i egyházmegye önkéntese, akinek a feladata volt, hogy péntek este bezárja a székesegyházat, és a nyomozók tisztázni akarják a férfi munkaidő-beosztásának egyes kérdéseit – mondta az ügyész. A nyomozók ki akarják hallgatni a székesegyház bezárásának a körülményeiről is. A vádhatóság képviselője hozzátette, hogy egyelőre korai bármilyen következtetést levonni a férfi érintettségével kapcsolatban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.