Úgy tűnik, Svédország megunta a migrációt

Az egész parlament támogatását élvezi a migrációpolitikaért felelős bizottság új javaslata, amely jelentősen szigorítaná a menekültstátusz kritériumait. A szabályozás változtatása azért is lehet aktuális, mert a svéd Migrációs Tanács februári becslései szerint 2020-ban sokkal több menekült érkezhet az országba, mint azt korábban várták.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 05. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migrációpolitikáért felelős bizottság új szabályt tervez bevezetni, melyet a jövő héten terjeszt a Riksdag elé. Bár még nem történt érdemi döntés, a javaslat lényege az, hogy amennyiben valakinek elutasították a menedékkérelmét, akkor azt ne tudja 10 éven belül ismét benyújtani, így kijátszva a rendszert. A legtöbb párt hajlik a szigorítás felé, a Svéd Demokraták pedig egyenesen azt javasolják, hogy akinek egyszer visszadobták a jelentkezését, egyáltalán ne adhasson be újabb menedékkérelmet – olvasható a V4NA cikkében.

A szabályozás változtatása azért is aktuális, mert a Migrációs Tanács februári becslései szerint 2020-ban sokkal több menekült érkezhet majd Szíriából és Dél-Amerikából. Az adatok szerint éves szinten a bevándorlók száma akár a 23 ezret elérheti, ami kétezerrel haladja meg a korábbi becsléseket. A Samhalls Nytt arra is rámutat, hogy a menedékkérők mindössze töredékét képzik az összes bevándorlónak, és a családegyesítésre hivatkozókkal és egyéb csoportokkal együtt, az állam mintegy 100 ezer letelepedési engedélyt ad ki évente.

Szintén februárban figyelmeztette a svédországi zavargások, merényletek és robbantások kapcsán a kormányt az egykori norvég migrációs miniszter, kijelentve, „Svédországban már elfogadottá vált, hogy nem beszélhetünk a problémákról, mert megbélyegző lehet”, majd hozzátette az ország elveszítette az irányítást a migráció felett.

Emellett sokat kritizált jelenség az is, hogy egyes községekben a bevándorlók ellátása a különböző állampolgári segélyektől von el támogatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.