Újabb merénylet Franciaországban: egy ortodox papra lőttek Lyonban

Újabb keresztényellenes támadás: az elkövető elmenekült a helyszínről, a hatóságok keresik.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 17:55
null
Lyon, 2020. október 31. Rendõrök egy görög templom közelében, ahol rálõttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban 2020. október 31-én. A papot súlyos állapotban kórházba szállították. A támadó elmenekült. MTI/AP/Laurent Cipriani Fotó: Laurent Cipriani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rálőttek egy görög ortodox papra a közép-franciaországi Lyonban egy templom közelében – számolt be róla a France 24 hírcsatorna. A rendőrség közlése szerint a támadó elmenekült a helyszínről, a hatóságok keresik.

A Le Figaro című konzervatív lap portálja úgy értesült, az áldozat egy 52 éves pap, aki éppen a templom épületét zárta volna be akkor, amikor két lövés érte. Az egyik golyó a mellkasát találta el, állapota súlyos. Azt egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy terrorcselekményről van-e szó. A Le Figaro úgy tudja, az áldozatnak nemrég vitája volt egy laikussal, aki már korábban is megtámadta őt. A pap ugyanakkor a mentősöknek azt mondta, nem ismerte a támadóját.

A francia belügyminisztériumban közben válságstáb alakult az ügy kivizsgálására, a tárca közleménye szerint folyamatosan követik a fejleményeket. A helyszínen jelenleg zajlik a fegyveres erők művelete, nagy erőkkel keresik az elkövetőt. A terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik az üggyel.

Nem ez az első keresztényellenes súlyos bűncselekmény az elmúlt napokban. Csütörtökön iszlamisták megtámadtak egy nizzai templomot, amelyben három ember meghalt, egyiküket az elkövető terrorista le is fejezte, hasonlóan az elmúlt hetekben lefejezett francia történelemtanárhoz, Samuel Patyhoz. A csecsen elkövető azért fejezte le a középiskolai tanárt, mert a Charlie Hebdo szatirikus magazin Mohamed prófétáról szóló karikatúráját mutatta meg diákjainak.

Franciaországban jelenleg a legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.