Ünnep a vírus fogságában

Ez nem az egoizmus ideje, mivel ez a kihívás nem tesz különbséget – hangoztatta Ferenc pápa.

Magyar Nemzet
2020. 04. 14. 6:05
FERENC pápa
Ezúttal az üres Szent Péter tér előtt hangzott el Ferenc pápa áldása Fotó: MTI/AP/Vatikáni Média
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európában szolidaritást, a világban azonnali és globális fegyverletételt, a nemzetközi szankciók és a szegényebb államok adósságának enyhítését szorgalmazta Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében, amelyet a járványhelyzetben az üres Szent Péter-bazilikában mondott el a központi lodzsa helyett, írta az MTI.

Ezúttal az üres Szent Péter tér előtt hangzott el Ferenc pápa áldása
Fotó: MTI/AP/Vatikáni Média

Ferenc pápa a hívők nélküli bazilika központi oltára előtt, egyedül állva olvasta fel olasz nyelvű húsvéti üzenetét. A beszéd hagyományos témája, a béke helyett az egyházfő az új koronavírus-járvány kihívásáról szólt, amely a többi korszakváltó kihívás közepette újabb kemény próba elé állítja az emberiséget.

„Ez nem a közöny ideje, mivel az egész világ szenved, és egységre kell találnia a pandémiával szemben. Ez nem az egoizmus ideje, mivel ez a kihívás nem tesz különbséget. Ez nem is a megosztottság ideje”

– hangoztatta Ferenc pápa.

Fotó: Reuters

Megjegyezte, több millió ember élete hirtelen megváltozott. Az otthon maradás elmélkedésre ösztönözhet, megszokott rohanó életünk megfékezésére, valamint a szeretteinkkel való együttlétre, de a járványhelyzet bizonytalanságot, aggodalmat, a munkahely elveszítése miatti félelmet is keltett. A politikai felelősöket arra szólította fel, hogy

a polgárok javára cselekedjenek, minden eszközzel segítsenek a mindenki számára méltó életkörülmények biztosításában és a hétköznapi élethez való visszatérésben.

Beszéde után Ferenc pápa latin nyelvű urbi et orbi áldást adott Rómára és a világra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.