Véletlenül többezer dollárt adományoztak a pártnak a szabotőrök

A rendezvény helyfoglalási díjának köszönhetően végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 10. 17. 16:28
null
Sanford, 2020. október 13. Donald Trump amerikai elnök támogatóihoz beszél a Florida állambeli Orlando Sanford nemzetközi repülőtéren 2020. október 12-én. Az elnök vírustesztje a kampányesemény előtt negatív lett. Trumpot október 2-án szállították kórházba, miután koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála, majd 5-én kiengedték a kórházból. Fotó: John Raoux Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszafele sült el a Trump-ellenes tinik TikTok-akciója. Bár le akarták húzni a republikánus rendezvény létszámát a hamis regisztrációkkal, az új foglalási díjnak köszönhetően végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak.

A TikTok-ot használó tinik közül többen is úgy gondolták, lehúzzák a résztvevők számát Staten Islanden egy nemrég megtartott republikánus rendezvényen. Ezt úgy akarták elérni, hogy bejelentkeznek az eseményre, ezáltal nagy létszámot generálnak, de aztán természetesen nem mennek el rá.

A dolog azonban gyanús lett a republikánusoknak – főleg azért, mert nagyon átlátszó álneveket használtak a Trump-gyűlölő tinik, akik ráadásul mind egy másik államban élnek. Olyan nevekkel regisztráltak, mint például „Ivana Punchyou” és „F-kyou Trump”. A Staten Island-i republikánusok vezetője, Brendan Lantry elmondta, hogy a helyiek közül körülbelül ezerötszázan regisztráltak az eseményre, a szám azonban hirtelen megugrott 15 ezerre, majd 75 ezerre, ez pedig gyanús volt.

Végül Lantry felesége volt az, aki megtalált egy TikTok-videót, amiben a Felisrae nevű, 19 éves felhasználó arra buzdította a követőit, hogy regisztráljanak a republikánus rendezvényre, de ne menjenek el.

A republikánusok azonban túljártak a tinik eszén, a jegyek lefoglalásához ugyanis bevezettek egy ötdolláros, vissza nem térítendő díjat. Viszont még ennek ellenére is folyamatosan érkeztek be a regisztrációk a Trump-ellenes fiataloktól. Ennek az lett az eredménye, hogy éppen azok, akik meg akarták akadályozni a rendezvény sikerességét, végül majdnem 16 ezer dollárt adományoztak a pártnak.

Lantry szerint ezek a fiatalok annyira utálják az elnököt, hogy még arra is hajlandók, hogy adományt fizessenek a Republikánus Pártnak azért, hogy trollkodjanak. Az eseményre végül mintegy kétezer-ötszáz helyi lakos ment el, akik egy videóüzenetet készítettek Trumpnak, hogy jobbulást kívánjanak neki, miután regisztrálták nála a koronavírust.

Hasonló eset történt egyébként nyáron Tulsában, akkor Donald Trump kampányeseménye sínylette meg a netes átverést, mert nagyon kevesen mentek el a rendezvényre.

A demokrata párti képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez akkor a közösségi médiában azzal kérkedett, hogy milyen ügyesek voltak a TikTok-felhasználó tinik, akik hamisan foglaltak le jegyeket a rendezvényre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.