Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

Palmerstont négyéves szolgálat után nyugdíjazta a szaktárca. A brit kormány többi macskája a helyén marad.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 07. 14:05
Cabinet Members Arrive At Downing Street
Palmerston, Foreign Office's cat is pictured at Downing Street, London on November 7, 2017. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben – tudatta az állat Twitter-oldala mintegy százezer követőjével pénteken.

2019. február 12-én készített kép Palmerstonról, amint egy fotóriporter létrájának tetejéről figyel MTI/AP/Kirsty Wigglesworth

Az üzenet szerint Palmerston elhagyja londoni külügyminisztériumot és „nyugdíjas éveit” vidéken fogja eltölteni.

Palmerston a battersea-i állatmenhelyről került a külügyminisztériumba 2016 tavaszán és akkor kapta meg a korábbi külügyminiszter és miniszterelnök, Lord Palmerston nevét is. 2016 májusában került be a hírekbe, amikor megfogta első egerét. Az évek alatt többször volt konfliktusa Larryvel, a miniszterelnöki hivatal macskájával.

A brit kormány többi macskája – Larry a miniszterelnök hivatalában, valamint Gladstone a pénzügyminisztériumban – továbbra is a helyén marad.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.