Fesztelen jazzfesztivál – Alba Regia

Idén augusztus 5–7. között ismét várja a jazzrajongókat az Alba Regia Feszt Székesfehérváron. Az ingyenes koncertsorozat péntektől vasárnapig nemcsak a fesztivál látogatóinak, hanem a belvárosban sétálóknak is feledhetetlen zenei élményt fog nyújtani.

Magyar Nemzet
2022. 07. 12. 16:42
null
Forrás: Napmédia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul szcéna legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon. A harmincadik jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor, őket a Szabó–Gyányi Kvintett követi Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától az Oláh Dezső Trió és Vörös Janka adnak koncertet. Szombaton az ifj. Egri János Kvartet, a Subtones és este a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lesznek a színpadon; vasárnap pedig a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla Quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.

Az Alba Regia Feszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa. Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nemcsak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár, részesül az élményben – foglalja össze Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Az Alba Regia ugyanis nemcsak egy fesztivál, de egy kultúrmisszió. Az ismert zenészek felvonultatása mellett a fesztivál szervezői  lehetőséget adnak a fiatal tehetségeknek. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek és az arra sétálóknak. 
Borítókép: A fellépők egyike, a Subtones (Forrás: Napmédia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.