Különleges helyszíneken rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált + videó

A Cimbora Alapítvány július 13. és augusztus 1. között kilencedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! fesztivált. A szervezők szokatlan helyszíneken, a megszokottól eltérő formában ingyenes koncertekkel szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon és átadja magát a klasszikus zene élvezetének.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 19:00
Klassz a pARTon! fesztivál
Fotó: Érdi-Harmos Réka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a nyáron sem feledkeznek meg a fiatal tehetségekről, tíz koncerten is találkozhat a hallgatóság a jővő muzsikusaival. A Balaton északi partján kilenc, a déli parton három település ad otthont a koncerteknek. Első alkalommal jelentkezik a Klassz a pARTon! fesztivál Balatonedericsen, ezen kívül a megszokott balatoni helyszíneken – Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Dörgicse, Keszthely, Szigliget, Tihany, Vászoly, Zamárdi – hallhatóak a fesztivál koncertjei. És Tata sem marad ki, a festői Öreg-tó melletti parkba várják az érdeklődőket.

Klassz a pARTon! fesztivál
Érdi Tamás zongoraművész is fellép a Klassz a pARTon! fesztiválon Fotó: Érdi-Harmos Réka


Veszprém és a Bakony-Balaton régió az Európa kulturális fővárosa cím viselőjeként 2023-ban a figyelem középpontjába kerül, a régió értékeinek, kulturális sokszínűségének bemutatásához pedig a Klassz a pARTon! fesztivál koncertjei is nagyban hozzájárulnak. Ezért idén nagy hangsúlyt kapnak kiváló hazai művészeink mellett a külföldi partnerek koncertjei is.

A fesztivál idején több mint harminc koncert, százötven művész és tizennégy zenekar várja a látogatókat különleges helyszíneken.

 

Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas zongoraművész 2015-ben alapította a Klassz a pARTon! fesztivált, azzal a céllal, hogy rendhagyó módon, de igényes programokkal népszerűsítse a klasszikus zenét, interaktív, játékos koncertekkel a gyerekeket is megszólítsa, és bemutatkozási lehetőséget teremtsen fiatal zenész tehetségeknek. Az elmúlt kilenc évben mintegy négyszáz ingyenes programot rendeztek, harminchárom település hetvenhárom helyszínén, kétszáz szólista és hetven zenekar fellépésével.

 

Borítókép: Koncert a Balaton partján (Forrás: Klassz a pARTon! fesztivál)


               

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.