Demeter Szilárd az egyedüli pályázó a PIM vezetésére

Szombaton sajtóközleményben tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői pozíciójára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje 2023. november 16-án 17 órakor lejárt és arra csupán egy pályázat érkezett, benyújtója Demeter Szilárd Csaba.

2023. 11. 18. 10:53
Demeter Szilárd
Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Az intézmény vezetője a Mandineren közzétett írásában kifejtette: a maga részéről ugyanazt vallja, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondott minden érdeklődő médiumnak: 

ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb.

A jelenlegi főigazgató az Indexnek október végén azt mondta, egész nyáron azon gondolkodott, ismét elinduljon-e a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói székéért, mivel úgy érzi, a 2019-ben megfogalmazott terveit nem tudta teljes mértékben megvalósítani. Szerinte ebben a Covid-járvány és az energiaválság, az orosz–ukrán, valamint a nemrégiben kirobbant a közel-keleti háború is nagy szerepet játszott.

Mindeközben így is sikerült egyről a kettőre lépnünk, de maradt még elvégzendő feladat a következő öt évre. Mindezek mellett a közép-európai kulturális összeszerveződés és ennek elősegítése a PIM főigazgatói tisztségéből könnyebb, mint azon kívül. Ez stratégiai fontosságú, éppúgy, mint a kulturális digitális adatvagyon összerendezése. Ez esetben sem baj, ha az ember a PIM főigazgatója.

Mint ismert, Demeter Szilárd 2018 decemberében kezdte a munkát a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 2019 februárjában nyerte el a főigazgatói tisztséget pályázat útján.

Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.